Fudbaleri Jedinstva ubjedljivo savladali Dečić

Pred oko 250 gledalaca danas na gradskom stadionu, fudbaleri Jedinstva savladali su ekipu Dečića rezultatom 3:0, u utakmici 26.kola Druge lige.

Domaći su poveli pogotkom Hajrovića, u 22.minutu. Na 2:0 povisio je Milivoje Mrdak, udarcem glavom u 75.minutu, da bi konačan ishod 3:0, postavio Alen Poljak golom u 83.minutu.

Pomoćni trener Jedinstva, Enes Kasumović, kazao je za Radio Bijelo Polje da je njegov tim danas odigrao dobar meč i zasluženo došao do tri boda.

„Poslije tri utakmice, u kojima smo uzeli sedam bodova, današnju smo igrali pod velikim pritiskom. Međutim, spremali smo se posebno za ovu utakmicu, momci su bukvalno sve što smo se dogovorili prenijeli na terenu. Ostavili su srce na terenu, za naš grad i naš klub, ova tri boda su na kraju veliki poklon za sve nas“, rekao je Kasumović.

On je dodao kako ekipa nema previše vremena za odmor, već u sljedećom meču ih čeka teško gostovanje protiv Otranta.

„Pokušaćemo što više da se odmorimo, i da protiv Otranta, kao i na svakom meču, idemo da izvučemo najbolji rezultat, a to su svakako uvijek pobjede. Čestitam mojim igračima, koji su maksimalno koncentrisani na ono što se radi. Ja i Dušan Čarapić pokušavamo da prezentujemo naš grad i klub u najboljem mogućem svjetlu“, zaključio je Kasumović.

Trener gostiju, Dragoljub Đuretić, kazao je za Radio Bijelo Polje da je domaća ekipa od početka meča preuzela inicijativu i da je zasluženo slavila.

„Domaći su kontrolisali utakmicu od prvog do posljednjeg minuta. Odigrali su odličan meč, danas su bili bolji rival i ja im čestitam na pobjedi i želim im da ovako nastave. Mi imamo puno kadrovskih problema, i moram da kažem da je moja ekipa kondiciono nespremna, počeli smo pripreme četiri dana pred početak prvenstva, tako da ovaj ritam nedjelja-srijeda-nedjelja za njih je veoma težak i ne mogu tako lako da se oporave“,rekao je Đuretić.

On je takođe naveo kako njegovom timu predstoji grčevita borba za opstanak u ligi, kao i da vjeruje da će ekipa Jedinstva uz par pojačanja sljedeće godine biti ozbiljan kandidat za ulazak u Prvu ligu.

Bjelopoljci, nakon 26 odiganih kola zauzimaju petu poziciju sa 37 bodova, dok su današnji gosti sada osmi na tabeli sa 29 bodova.

U narednom kolu, fudbaleri Jedinstva gostuju ekipi Otranta iz Ulcinja. Taj meč je na programu u nedjelju.

Žute kartone na današnjem meču zaradili su: kapiten Vladan Gordić i Alen Poljak iz redova domaćih, i Vule Vujačić iz redova gostiju.

FK “Jedinstvo“: Miloš Joksimović(G), Milivoje Mrdak, Božo Anđelić(od 52.minuta Shoya Nakahara), Vladan Gordić(C), Srđan Šćepanović, Keisuke Mizokami, Igor Poček, Haris Banda(od 79. Milanko Drašković), Mirza Idrizović, Andrej Cvijović(od 62. Alen Poljak). Treneri: Kasumović,Čarapić.

FK “Dečić“: Pavle Velimirović(G), Dalibor Đukić(od 77.minuta Vuk Damjanović), Rijad Pepić, Demir Krkanović, Emir Ljuljanović, Kujtim Dinosha(od 77. Miladin Ilić), Nikola Mihailović, Nijazim Padović(C), Kenan Orahovac(od 46. Vladimir Savićević), Jonathan Dresaj, Vule Vujačić. Trener: Dragoljub Đuretić.

Glavni sudija: Vojin Vojinović, prvi pomoćnik: Ivan Klačar, drugi pomoćnik: Miladin Nelević, četvrti sudija: Dalibor Vujisić.

Autor: Bojan Šutović

Foto: Dalibor Rakočević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE