Oko 150 srednjoškolaca učestvovalo na Regionalnom takmičenju u košarci i futsalu

Regionalno srednjoškolsko takmičenje u košarci i futsalu održano je danas u sportskoj dvorani i na poligonu gradskog stadiona, u organizaciji JU ”Centar za Sport i rekreaciju”, u saradnji sa školskim sportskim savezom, kojim koordinira profesor fizičke kulture Drago Fatić.

Bjelopoljska Gimnazija „Miloje Dobrašinović“ osvojila je prvo mjesto na Regionalnom srednjoškolskom takmičenju u košarci, održanom danas u hali „Nikoljac“.

U konkurenciji pet muških ekipa, bjelopoljski gimnazijalci savladali su u finalu Srednju mješovitu školu „17. septembar“ sa Žabljaka rezultatom 44:26.

Član šampionskog tima Gimnazije „Miloje Dobrašinović“, Edin Hadžikić, kazao je za Radio Bijelo Polje da je njegova škola izvanredno odigrala čitav turnir i zasluženo ide na državno prvenstvo.

„Odigrali smo danas odlično u svim mečevima. Ja sam od prvog meča vjerovao u moje saigrače i bio sam siguran da ćemo osvojiti prvo mjesto. Uložili smo puno truda i napora da dođemo do ovog rezultata, što nam se na kraju i isplatilo. Idemo sa velikom motivacijom na državno takmičenje, imamo odličnu ekipu i nadam se da ćemo i tamo ostvariti dobar plasman“ rekao je Hadžikić.

U ženskoj konkurenciji prijavljene su samo dvije škole. Gimnazija “Tanasije Pejatović” bila je bolja od Gimnazije”Panto Mališić” iz Berana rezultatom 30:13.

Učenica Pljevaljske gimnazije i  članica šampionskog tima, Jovana Pavlović, kazala je za Radio Bijelo Polje da je zadovoljna igrom svoje škole u ovom jednom meču na turniru.

“Većina igračica koje su danas nastupile za našu školu aktivno treniraju košarku, tako da nam nije bilo teško da dođemo do pobjede. Čestitam mojim saigračicama na dobroj igri kao i organizatoru na odlično organizovanom takmičenju. Nadam se da ćemo i na državnom takmičenju predstaviti našu školu i grad na pravi način” dodala je Pavlović.

Takođe, na poligonu gradskog stadiona danas je održano i Regionalno srednjoškolsko prvenstvo u futsalu u obje konkurencije.

U ženskoj konkurenciji  prijavljene su četiri škole. U finalu su se sastale Srednja stručna škola iz Pljevalja i Srednja stručna škola iz Bijelog Polja. Pljevljanke su ubljedljivo slavile rezultatom 7:0.

U kategoriji muškaraca prijavljeno  je pet škola. Srednja stručna škola iz Berana osvojila je prvo mjesto savladavši u finalu Srednju stručnu školu iz Pljevalja, tek nakon izvođenja penala, u regularnom toku meča bilo je 1:1.

 

Takmičenje je otvorio v.d direktora JU ”Centra za sport i rekreaciju”, Marko Maslovarić, koji je kazao da bi školski sport trebalo da bude baza svih sportskih grana i nukleus olimpizma u Crnoj Gori.

 “Činjenica je da djeca predstavljaju svoje odjeljenje, svoj grad kao i mogućnost da na ponosan način reprezentuju svoj grad, što im daje vjetar u leđa. Uvjeren sam da će i ovo takmičenje proteći u pravom sportskom duhu, a naravno i da će najbolji pobijediti”, rekao je Maslovarić, čestitajući učenicima na rezultatima koje su ostvarili na opštinskom nivou i time stekli pravo učešća na regionalnom prvenstvu.

Autor: Bojan Šutović

Foto: Dalibor Rakočević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE