Gimnazija „Miloje Dobrašinović" najbolja na srednjoškolskom takmičenju u atletici

Učenici Gimnazije  „Miloje Dobrašinović"osvojili su prvo mjesto na opštinskom takmičenju u atletici za srednjoškolce, održanom danas na gradskom stadionu.

Gimnazijalci su pokupili većinu prvih mjesta, samim tim su stigli do prvog mjesta u ekipnoj konkurenciji.

U trci na 100 metara za muškarace najbolji je bio Edin Erović,učenik Gimnazije „Miloje Dobrašinović“, sa vremenom 11,09 sekundi, dok je u istoj trci u ženskoj konkurenciji najbrža bila Ena Smakić, učenica Srednje stručne škole.

Šampion u sprinterskoj disciplini, trci na 100 metara, Edin Erović, kazao je za Radio Bijelo Polje da je danas istrčao solidno vrijeme i istakao je kako je očekivao da će konkurencija biti malo jača.

„Učestvovao sam danas u trci na 100 metara, gdje sam stigao do prvog mjesta. Ovo je već četvrta godina zaredom kako osvajam prvo mjesto na školskom takmičenju, bilo da je u disciplini 100 ili 400 metara. Sa ovim rezultatom idem na regionalno takmičenje, gdje mi je cilj naravno prvo mjesto, a kasnije nadam se i na državnom da ću ostvariti dobar plasman“ rekao je mladi Erović, inače član AK „Jedinstvo“.

U trci na 400 metara prvo mjesto zauzeo je atletičar Jedinstva i učenik Gimnazije, Boris Vujošević sa vremenom 56,02 sekundi, dok je u štafeti 4x100 metara sa vremenom 47,47 sekundi najbrža bila takođe Gimnazija, za koju su trčali : Boris Vujošević, Edin Erović, Dado Sadiković i Matija Radović.

On je za naš Radio kazao da je zadovoljan današnjim rezultatom i da se nada da će na regionalnom takmičenju imati još bolje vrijeme.

„Danas sam učestvovao u dvije trke, na 100 metara i u štafeti 4x100 metara, ostvario sam prvo mjesto u obje trke. Naša Gimnazija je bez premca najbolja u atletici, to pokazuje iz godine u godinu. Nadam se da ćemo na regionalnom takmičenju predstaviti našu školu i grad na najbolji mogući način i izboriti državno takmičenje“ dodao je Vujošević.

U trci na 800 metara za žene jedina prijavljena je bila gimnazijalka Anastasija Magdelinić, tako da će ona predstavljati naš grad na regionalnom takmičenju u ovoj disciplini.

Na 1000 metara najbrži je bio Matija Đurović iz Srednje elektro-ekonomske škole sa vremenom 2:42.92.

U skakačkim disciplinama najbolje rezultate je ostvarila takođe Gimnazija, u skoku u vis Dado Sadiković je bio jedini prijavljeni takmičar, dok je u skoku udalj Matija Radović sa 5,30 metara ostvario najbolji rezultat.

U disciplini bacanje kugle za muškarce, Igor Jaćimović iz Srednje stručne škole, stigao je do prvog mjesta sa rezultatom 13.99 metara. Dok je u ženskoj konkurenciji najbolja bila Elma Spahić iz Gimnazije, sa hicem od 8,16 metara.

 

Autor: Bojan Šutović

Foto: Dalibor Rakočević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE