Kraj za Novaka u Majamiju

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković poražen je u osmini finala turnira u Majamiju od Španca Roberta Bautiste Aguta, 6:1, 5:7, 3:6.

Đoković je sjajno otvorio duel, malo je nedostajalo da prvi set reši u svoju korist bez izgubljenog gema, ali se potom probudio 22. nosilac na turniru.

Španac je osjetio krizu u Novakovoj igri, vratio je meč na početak osvajanjem drugog perioda, da bi u trećem, uz veliki broj brejkova, imao više koncentracije i zabilježio treću pobjedu nad srpskim teniserom iz ukupno deset susreta.

Đoković je pokazao dva lica u ovom meču, prvi set je završio za svega 32 minuta i činilo se da ima ritam koji ga može dovesti do lake pobjede.

Njegov protivnik je u tom periodu djelovao nemoćno, uglavnom je samo vraćao Novakove lopte, one do kojih je mogao da stigne.

Servis srpskog tenisera je sjajno funkcionisao, zabilježio je tri direktna poena, a realizacija poena je bila impresivna (13/19 posle 1. servisa, 5/8 posle 2.), a Bautista Agut nije stigao ni do jedne brejk šanse.

I drugi set je Đoković započeo brejkom, ali mu je Španac uzvratio istom mjerom, a vrijedi istaći da je u osmom gemu djelovalo da srpski teniser ima problema sa leđima.

Uoči početka desetog gema u Majamiju je počela kiša, zbog čega su teniseri morali na polučasovnu pauzu.

Ključan detalj je zabilježen u 12. gemu, jednu brejk i set šansu je Novak uspio da spasi, ali je i drugu, pa je meč vraćen na početak.

Početak odlučujućeg seta je bio povoljan za igrače na servisu, ali je uslijedio niz od tri gema sa brejkovima, iz koga je, na kraju, kao pobjednik izašao Bautista Agut, iskoristivši prvu meč loptu u devetom gemu.

 

Izvor: RTCG