Gimnazijalci najbolji na školskom takmičenju u košarci

Gimnazija „Miloje Dobrašinović“ osvojila je danas prvo mjesto na opštinskom takmičenju u košarci za srednjoškolce, održanom u sportskoj sali istoimene Gimnazije.

U konkurenciji tri bjelopoljske srednje škole, gimnazijalci su ostvarili pobjede u oba meča.

U prvom meču dana Gimnazija „Miloje Dobrašinović“ savladala je Srednju elektro-ekonomsku školu rezultatom 35:27, dok je u drugom meču Srednja elektro-ekonomska škola pobijedila Srednju stručnu školu rezultatom 33:26.

U poslednjem meču , gimnazijalci su slavili protiv Srednje stručne škole sa osam poena razlike, 34:26.

Sa dvije pobjede, zasluženo prvo mjesto je osvojila Gimnazija „Miloje Dobrašinović".

Srednja elektro-ekonomska škola zauzela je drugu poziciju, sa polovičnim učinkom , jednom pobjedom i jednim porazom.

Srednja stručna škola ubilježila je dva poraza i samim tim je zauzela treće mjesto na današnjem takmičenju.

Učenik Srednje elektro-ekonomske škole, i član ekipe koja je zauzela drugo mjesto, Stefan Peković, kazao je za Radio Bijelo Polje da su gimnazijalci danas pokazali da su bolja ekipa i da su zasluženo pobijedili.

„Znali smo da nas očekuje težak meč protiv Gimnazije, odigrali smo bolje protiv Srednje stručne, mislim da smo pokazali da smo dobra ekipa. Čestitam komšijama iz Gimnazije na prvom mjestu i nadam se da će na regionalnom takmičenju predstaviti naš grad na najbolji način“ rekao je Peković.

Učenik Gimnazije „Miloje Dobrašinović“ i igrač šampionskog tima, Edin Hadžikić, kazao je za Radio Bijelo Polje da je njegova škola pokazala da se najbolja košarka u našem gradu igra u toj školi.

„Srećan sam što smo pobijedili na ovom takmičenju, moja ekipa je odigrala oba meča na jednom vrhunskom nivou. Čestitam mojim saigračima na sjajnim partijama u ova dva meča. Posle ovog prvog mjesta, obezbijedili smo učešće na regionalnom turiniru. Idemo tamo veoma motivisani i nadam se da ćemo i tamo ostvariti najviši plasman“ zaključio je Hadžikić.

Takmičenje u ženskoj konkurenciji nije održano, jer je prijavljena samo Srednja elektro-ekonomska škola, tako da će ta škola predstavljati Bijelo Polje na regionalnom takmičenju.

Sjutra je na programu takmičenje za srednjoškolce u fudbalu. Mečevi se igraju na poligonu gradskog stadiona sa  početkom u 10 časova.

Školska takmičenja organizuje JU ,,Centar za sport i rekreaciju”, u saradnji sa školskim sportskim društvima, kojima koordinira profesor fizičke kulture Drago Fatić.

 

Autor: Bojan Šutović

Foto: Dalibor Rakočević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE