Engleska prejaka, pet golova "Albiona" pod Goricom

Fudbalska reprezentacija Crne Gore pretrpjela je večeras u Podgorici ubjedljiv poraz u duelu sa Engleskom - 1:5 (1:2), u drugom kolu A grupe kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020.

"Sokoli" su prikazali blijedu partiju i pokazali mnoge slabosti protiv "Gordog Albiona" koji je pokazao zbog čega se nalazi u vrhu svjetskog fudbala.

Crna Gora nijesu uspjela da dođe do priželjkivanog rezultata, iako je nadu donio Marko Vešović golom u 17. minutu. Međutim, Englezi nijesu srljali poslije primljenog gola, nego strpljivom igrom nakon 12 minuta došli do izjednačenja, a do kraja poluvremena i do preokreta.

To je prvi poraz crnogorske selekcije u kvalifikacijama, nakon startnog remija u Sofiji protiv Bugarske (1:1).

Engleska je upisala drugi trijumf, nakon što je ubjedljivo slavila i protiv Češke na Vembliju 5:0.

Engleska selekcija, koju sa klupe predvodi Geret Sautgejt, prvi put od novembra 1984. godine na dva uzastopna zvanična meča postigla je pet i više golova.

Englezi su cijelo vrijeme dominirali i na kraju stigli do ubjedljive pobjede.

Već od samog starta selekcija "gordog albiona" je počela da pritiska protivnika, držala konstantno loptu na polovini Crne Gore. Ipak, Crna Gora je prva stigla do gola i to iz prvog napada. Sjajan solo prodor Vešovića po lijevoj strani nakon kojeg je matirao Pikforda udarcem u dalji ugao. Igrao se 17. minut.

Izjednačio je u 30. minutu defanzivac Evertona Majkl Kin, koji je iskoristio odlično ubacivanje veziste Čelzija Rosa Barklija i glavom savladao Danijela Petkovića.

Engleska je devet minuta kasnije napravila potpuni preokret i golom Barklija povela 2:1.

Njegov saigrač iz londonskog kluba Kalum Hadson Odoi bio je najzaslužniji za vođstvo, odlično je ušao u šesnaesterac, uputio snažan udarac, a lopta je na putu ka golu pogodila Barklija i prevarila Petkovića.

U nastavku utakmice još tri gola za Engleze. Barkli je bio strijelac i trećeg pogotka u 59. minutu, iskoristio je smušenost u crnogorskoj odbrani i riješio sve dileme oko pobjednika.

Trijumf Engleske, prvi na stadionu pod Goricom, još ubjedljivijim učinili su golgeter Totenhema Hari Kejn u 71. i as Mančester junajteda Rahim Sterling u 81. minutu.

Nakon dva odigrana kola, Engleska ima šest bodova, dok je Crna Gora ostala na jednom bodu.

U drugom meču naše grupe, Kosovo i Bugarska su odigrali 1:1 u Prištini. Češka je bila slobodna u ovom kolu.

Crna Gora će kvalifikacije za Evropsko prvenstvo nastaviti 7. juna duelom sa Kosovom u Podgorici, dok će tri dana kasnije gostovati u Češkoj.

 

Izvor: RTCG