Završena školska takmičenja u košarci i rukometu za osnovce

Osnovna škola “Milovan Jelić” iz Pavinog Polja osvojila je prvo mjesto u kategoriji djevojčica, na takmičenju u rukometu za bjelopoljske osnovce, održanom danas na poligonu gradskog stadiona.

Djevojčice iz Pavinog Polja u finalu su savladale učenice OŠ”Aleksa Bećo Đilas” iz Ravne Rijeke rezultatom 7:1.

Mlada Željka Kljajević, članica šampionskog tima OŠ”Milovan Jelić” kazala je za Radio Bijelo Polje da je zadovoljna rezultatom svoje škole na ovom takmičenju.

“Ovo je danas jedno veliko iskustvo za sve nas, došli smo sa namjerom da pobijedimo. Spremali smo se za ovo takmičenje i na kraju smo stigli do željenog rezultata. Na ovakvim takmičenjima, mislim da je primarno da se svi zabavimo” dodala je mlada Kljajević, koja je inače članica ŽRK”Jedinstvo”.

U konkurenciji dječaka, u rukometu je najbolja bila OŠ”Nedakusi”, koja je u finalu savladala OŠ”9.maj” iz Sutivana, tek nakon izvođenja sedmeraca rezultatom 2:0, dok je u regularnom dijelu meča bilo 4:4.

 

Član šampionskog tima, Samir Beganović, kazao je za Radio Bijelo Polje da je konkurencija bila jaka i da je srećan što je učestvovao na ovom turniru.

“Veoma zanimljiv turnir za sve nas. Mi smo zasluženo došli do prvog mjesta, odigrali smo dobro čitav turnir. Nadam se da ćemo i na regionalnom takmičenje predstaviti naš grad na pravi način”dodao je mladi Beganović.

Na takmičenju u košarci, u kategoriji dječaka, trijumfovala je OŠ”Braća Ribar” savladavši u finalu OŠ”Marko Miljanov” rezultatom 21:15.

Profesor fizičke kulture u OŠ”Braća Ribar” i trener na današnjem takmičenju , Pero Baković, kazao je za  Radio Bijelo Polje da je njegova ekipa zasluženo osvojila prvo mjesto u košarci.

“Odigrali smo čitavo takmičenje na jednom dobrom nivou. U finalu je viđena jedna veoma tvrda utakmica između dvije poznate škole. Rezultat u finalu je bio realan. Mi ćemo dati sve  od sebe na regionalnom takmičenju, i nadam se da ćemo uzeti neko od prva tri mjesta” rekao je Profesor Baković.

Dok  je u konkurenciji djevojčica, u košarci, prvo mjesto zauzela OŠ”Risto Ratković” koja je u finalu pobijedila OŠ”Marko Miljanov” rezultatom 25:13.

Školska takmičenja organizuje JU” Centar za sport i rekreaciju”, u saradnji sa školskim sportskim društvima, kojima koordinira profesor fizičke kulture Drago Fatić.

 

Autor: Bojan Šutović

Foto: Dalibor Rakočević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE