Osnovne škole ,,Pavle Žižić“ i ,,Dušan Korać“ pobjednici školskog takmičenja u odbojci

Osnovna škola “Pavle Žižić” iz Njegnjeva osvojila je prvo mjesto u konkurenciji muškaraca, na takmičenju u odbojci za bjelopoljske osnovce, održanom danas u SC “Nikoljac”.

Osnovci iz Njegnjeva u finalu su savladali učenike OŠ”9.maj” iz Sutivana rezultatom 2:0 u setovima.

Mladi  Matija Veličković, koji je igrao u ekipi  OŠ”Pavle Žižić”, kazao je za Radio Bijelo Polje da je ponosan na svoju ekipu i da su danas zasluženo odnijeli pobjedu.

“Iako je svaki meč bio jako težak,  dobrom igrom smo dokazali da smo najbolji. Danas smo pokazali lijepu igru, korektan odnos na terenu, čak i u onim trenucima kada nijesmo bili u vođstvu, jer je to ono što sport i nosi sa sobom”, kazao je Veličković, čestitajući i ostalim ekipama.

U kategoriji djevojčica najbolja je bila OŠ ”Dušan Korać“koja je u dramatičnom finalu savladala OŠ“Marko Miljanov“ rezultatom 2:1 u setovima, u odlučujećem setu bilo je 20:18.

Mlada Aleksandra Popović, koja je igrala u šampionskoj ekipi OŠ “Dušan Korać“, kazala je za Radio Bijelo Polje da je njena ekipa zasluženo došla do prvog mjesta.

„Moja ekipa se lavovski borila tokom čitavog turnira, veoma teška je bila ova poslednja utakmica protiv OŠ „Marko Miljanov“. Viđena je velika drama u finalu, mi smo bile smirenije u završnici i stigle do pobjede. Sve čestitke protivničkoj ekipi, odigrale su dobar meč. Da nisu one igralu ovakvu odbojku sigurno i da finale ne bi bilo ovakvo kakvo je bilo“ zaključila je mlada Aleksandra Popović.

Na takmičenju u odbojci učestvovalo je sedam osnovnih škola u muškoj konkurenciji i šest u kategoriji djevojčica, a kako je istakao Marko Maslovarić, v.d. direktora JU”Centar za sport i rekreaciju”, ovo takmičenje je već postalo tradicionalno, a svake godine okupi veliki broj mladih sportista.

 “Naš prioritet  je i razvoj i unapređenje dječijeg sporta, njegovo omasovljavanje, jer je školski sport najbitniji segment sporta uopšte, zato I organizujemo ovakva takmičenja. ”,  rekao je Maslovarić i poručio da se bez školskog sporta ne može graditi dobra sportska priča.

Pored takmičenja u odbojci, JU”Centar za sport i rekreaciju” organizuje i turnire u košarci, rukometu, fudbalu i atletici, kako bi dali priliku svim mladim ljudima koji se bave nekom sportskom disciplinom, a kako je  podsjetio Maslovarić,  takmičenja u fudbalu i atletici su već zavrešna.

“Na turniru u fudbalu prvo mjesto je zauzela OŠ”Risto Ratković”, dok su se kao najbolji atletičari pokazali učenici OŠ”Marko Miljanov”, saopštio je Maslovarić, napominjući da će pobjednici svih takmičenja nastupiti na regionalnom takmičenju.

Školska takmičenja organizuje JU” Centar za sport i rekreaciju”, u saradnji sa školskim sportskim društvima, kojima koordinira profesor fizičke kulture Drago Fatić.

Autor: Bojan Šutović

Foto: Dalibor Rakočević 

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE