Liga Šampiona: Liverpul na krilima Manea srušio Bajern, "petarda" Barse

Fudbaleri Liverpula plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su u revanšu osmine finala pobijedili Bajern u Minhenu 3:1. U prvom meču nije bilo golova. U četvrtfinalu je i Barselona, nakon ubjedljive pobjede nad Lionom 5:1. U Francuskoj se mreže nijesu tresle.

"Redsi" su poveli golom Sadija Manea u 26. minutu na asistenciju Virdžila van Dajka koji je uputio dubinsku loptu do Senegalca, a ovaj se pri prijemu oslobodio čuvara i "izletjelog" golmana Manuela Nojera.

Bajern je ipak poslije akcije Roberta Levandovskog i Serža Gnabrija došao do izjednačenja u 39. minutu, a sopstvenu mrežu je nespretnom reakcijom zatresao Žoel Matip.

Drugi dio meča pripao je engleskom timu koji je prvo preko Van Dajka u 69. minutu ponovo došao do vođstva, da bi sve nedoumice oko plasmana u četvrtfinale otklonio Mane u 84.

Bajern je prvi put bez četvrtfinala Lige šampiona ostao 2011. godine.

Na "Nou Kampu", Barselona je povela pogotkom Linela Mesija u 18. minutu iz jedanaesterca, da bi u 31. Filipe Kutinjo na asistenciju Luisa Suaresa povisio na 2:0.

Imali su Katalonci pritisak i u nastavku, ali do poluvremena to nijesu uspjeli da materalizuju. Uslijedila je kazna za propuštene prilike, pošto je Lion u 58. minutu preko Luke Tusara smanjio zaostatak.

Lion je u tim trenucima imao inicijativu, ali nije ozbiljnije ugrožen gol Mark-Andrea Ter-Štegena.

Barselona se u finišu oslobodila pritiska, pa je u 78. minutu preko Lionela Mesija došla do vođstva od 3:1.

Tri minuta kasnije Đerar Pike je na asistenciju Mesija povisio na 4:1, da bi konačan rezultat postavio Usmane Dembele u 86. minutu.

 

Izvor: RTCG