Ronaldo se poigravao sa Atletikom, sedmica Sitija

Fudbaleri Juventusa plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona , pošto su u revanšu osmine finala savladali Atletiko Madrid na svom terenu 3:0 i tako poništili poraz iz prvog meča 2:0. Sva tri gola za "staru damu" postigao je Kristijano Ronaldo. Plasman među osam najboljih ovjerio je Siti ubjedljivom pobjedom nad Šalkeom 7:0. "Građani" su slavili i u prvom duelu 3:2.

Juventus je postigao gol u četvrtom minutu, kada je Đorđo Kjelini zatresao mrežu, ali je sudija poslije pregledanog snimka poništio pogodak, pošto je Ronaldo napravio prekršaj nad golmanom madridske ekipe Janom Oblakom.

Kjelini je peti igrač u istoriji Juventusa koji je odigrao 500 utakmica za taj klub.

Atletiko je prvi put zaprijetio u 22. minutu kada je Koke sa ivice šesnaesterca šutirao preko gola, a pet minuta kasnije domaći su poveli. Federiko Bernardeski je dobro centrirao, Ronaldo je zahvatio loptu glavom i poslao je u mrežu.

U 32. minutu pokušao je Bernardeski iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla preko prečke. Dobru šansu propustio je Kjelini u 45. minutu, kada je poslije kornera glavom zahvatio loptu, a dva minuta kasnije, sa druge strane Alvaro Morata bio je neprecizan pred golom "crno-bijelih".

Juventus je udvostručio prednost u 48. minutu, kada je Ronaldo postigao gol na dodavanje Žoaa Konsala. Oblak je izbacio loptu iz mreže, ali je poslije upotrebe VAR sudija utvrdio da je lopta prešla gol liniju i priznao pogodak.

"Crno-bijeli" su poslije toga napadali, pokušavali su Ronaldo, Mario Mandžukić i Mojze Ken, ali nijesu bili precizni.

U 84. minutu dosuđen je penal za Juventus, poslije starta Anhela Koree nad Bernardeskijem. Ronaldo je bio precizan i odveo svoj tim u četvrtfinale Lige šampiona.

Portugalac je osam puta postigao het-trik u Ligi šampiona, a osim njega to je uspjelo samo Lionelu Mesiju iz Barselone.

Na "Etihadu" je viđena rapsodija domaćina. Siti je prvu dobru šansu imao u 14. minutu kada je Aguero pogodio stativu. Engleski tim je pritiskao protivnika, što se isplatilo u 35. minutu kada je poveo golom Aguera iz jedanaesterca, koji je dosuđen poslije prekršaja Džefrija Brume nad Bernardom Silvom.

Argentinac je udvostručio prednost tri minuta kasnije, na dodavanje Rahima Sterlinga.

U 43. minutu bilo je 3:0 za Siti, a strijelac je bio Leroj Sane, nakon što je sudija provjerio da li je bilo ofsajda. U 54. minutu poništen je Saneov gol zbog ofsajda, a ponovo je korišćen VAR.

Dva minuta kasnije strijelac je bio Rahim Sterling, a igrači i navijači Sitija su na slavlje morali malo da sačekaju, pošto je pogodak ponovo provjeren putem video tehnologije.

Peti gol za Siti postigao je Silva u 71. minutu na asistenciju Sanea. Isti igrač bio je asistent i u 78. minutu, kada je mrežu njemačkog tima zatresao Foden.

Konačan rezultat i sedmi gol za Siti postigao je Žezus u 85. minutu.

 

Izvor: RTCG