Jadran u finalu Evrokupa, za trofej sa Marsejom

Vaterpolisti Jadrana plasirali su se u finale Evrokupa, pošto su i u revanšu polufinala savladali OSC. Nakon trijumfa u Igalu 11:10, Novljani su večeras u Budimpešti slavili sa 13:12.

Naš tim je na startu treće dionice imao pet golova zaostatka (8:3), ali je na krilima Dragana Draškovića (postigao tri gola u tom dijelu igre) napravio seriju 4:0 i uhvatio priključak.

Mađari su potom poveli 10:8, ali su izabranici Vladimira Gojkovića opet postigli četiri gola u nizu i stigli do velike pobjede i finala.

Dragan Drašković je predvodio Jadran do trijumfa sa četiri gola, Averka, Radović i Petković postigli su po dva.

Na drugoj strani, Manherc je bio najefikasniji sa četiri pogotka, Salamon je dodao tri.

Jadran će u finalu igrati protiv Marseja koji je i u revanšu bio bolji od italijanske Ortiđe 10:4. U prvom meču Francuzi su slavili sa 7:4.

Jadran je sezonu na evropskoj sceni počeo u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali se, nakon poraza u plej-of rundi, preselio u Eurokup.

U četvrtfinalu eliminisao je kotorski Primorac.

 

OSC - JADRAN CARINE 12:13 (3:2, 4:1, 3:5, 2:5)

 

Budimpešta - Bazen "Imre Njeki". Gledalaca: 400. Sudije: Kastanjola (Italija), Aleksandresku (Rumunija). Igrač više: OSC 11 (6), Jadran Carine 14 (3). Peterci: OSC 2 (2).

OSC: Mitrović, Brguljan 2, Manherc 4, Ranđelović 1, Salamon 3, Kovač, Seman, Ukropina 1, Erdelji 1, Ubović, Bundšuh, Harai, Levai.

 

Jadran Carine: Kandić, Brkić, Popadić 1, Obradović, Banićević 1, Averka 2, Mijušković, M. Gardašević 1, Đ. Radović 2, Spaić, Drašković 4, Petković 2, Tešanović

 

Izvor: RTCG