Vuković jedina predstavnica Crne Gore

Atletičarka Marija Vuković biće jedina predstavnica Crne Gore na dvoranskom atletskom prvenstvu Evrope, koje će od 1. do 3. marta biti održano u Glazgovu, saopšteno je iz Atletskog saveza.

Vuković je nastup u skoku u vis izborila sa preskočenih 192 centimetra.

Norma za šampionat iznosila je 190 centimetara, a izborilo je 26 atletičarki.

To je Mariji Vuković treći nastup na šampionatima Evrope u seniorskoj konkurenciji.

Ona je u Pragu 2015. bila 20, dok je dvije godine kasnije u Beogradu osvojila 17. mjesto.

Vuković po startnoj listi svih učesnica ima 12. rezultat po vrijednosti, koji je preskočila na nedavnom šampionatu Balkana u Istanbulu.

Trener crnogorske rekorderke, Vladimir Petrović kazao je da Vuković pokazala uzlaznu formu i da se nada da će uspjeti da ostvari licni rekord što bi je vjerovatno dovelo do finala.

"Vuković ima veliki potencijal i uz puno volje i kvalitetnog rada sigurno može doći do samog vrha. Ne volim da stvaram pritisak na nju, što se tiče samog rezultata. Najbitnije je da se osjeća opušteno i bez nekog opterećenja, zato ne želim da dajem neke prognoze. U visu se nikad ne zna, dosta devojki je na istom nivou, mada ima njih nekoliko koje su stabilne na 195 centimetara", kazao je Petrović.

Ona će u kvalifikacijama skoka u vis nastupiti 1. marta u 19 sati i šest minuta.

Finale je na programu dva dana kasnije (19.15).

Vuković od septembra prošle godine, zajedno sa Kristinom Rakočević, trenira u Stokholmu kod Petrovića.

Na dvoranskom šampionatu Evrope učestvovaće 637 takmičara iz 49 država, koji su uspjeli da izbore norme Evropske atletske federacije.

 

Izvor:RTCG