Rukometaši Jedinstva pobijedili Ivangrad i plasirali se na završni turnir Kupa

Rukometaši Jedinstva savladali su večeras u Beranama ekipu Ivangrada, rezultatom 27:22, u meču četvrtfinala Kupa Crne Gore i plasirali se na završni turnir.

Bjelopoljci su prvo poluvrijeme riješili u svoju korist rezultatom 14:10, dok su u drugom poluvremenu održali stečenu prednost i ostvarili veoma važnu pobjedu koja im obezbjeđuje borbu za najviši plasman u Kupu.

Sportski direktor Jedinstva, Željko Rmandić, kazao je za Radio Bijelo Polje da je ovo bila važna pobjeda za klub koja ih vodi na završni turnir i svrstava ih među četiri najbolje ekipe.

"Naš današnji protivnik je pokazao da smo se sa pravom pribojavali za krajnji ishod meča, jer je utakmica bila izjednačena sve do završnice prvog poluvremena, kada smo sa par dobrih odbrana praktično prelomili meč. Drugo poluvrijeme je proteklo u istom ritmu, na kraju smo i uvećali razliku, tako da u nastavku utakmice pobjeda nijednog trenutka nije dolazila u pitanje", dodao je Željko Rmandić.

Najefikasniji igrači u pobjedničkom timu bili su Milun Danić, Nikola Babović i Aleksa Medojević koji su dali po pet pogodaka. Istakao se i golman Lutovac sa 12 odbrana.

Kod domaćih, Đorđe Folić je dao šest golova, dok je Filip Marsenić pet puta tresao mrežu protivnika.

Učesnici završnog turnira Kupa su, pored Jedinstva i Partizan iz Tivta, zatim Budvanska rivijera, kao i pobjednik meča Danilovgrad- Komovi. Finalni turnir na programu je 21. i 22. maja.

Rukometaši Jedinstva i Ivangrada opet će se sastati sledećeg vikenda, ali ovaj put meč se igra u Bijelom Polju u okviru Prve lige. Utakmica je na programu u nedjelju u 19 časova.

RK "Ivangrad": Nemanja Popović, Mirza Ramusović, Danilo Došljak, Nemanja Đurašković, Filip Marsenić, Luka Došljak, Lazar Marsenić, Željko Femić, Vojislav Vukić, Đorđe Folić, Eris Adrović, Nikola Popović, Nemanja Bubanja, Petar Lakušić, Svetislav Mališić, Dejan Miković.  Trener: Milan Novović

RK "Jedinstvo": Zarija Lutovac, Filip Racković, Nenad Vojinović, Nikola Babović, Milun Danić, Nemanja Barac, Aleksa Medojević, Slobodan Zonjić, Bojan Varagić, Nikola Jelić, Miomir Varagić, Stefan Čabarkapa, Danilo Joksimović, Marko Tomović, Rajko Femić, Aleksandar Đurđević.   Trener: Milan Ćetković

Sudije: Ivan Vujačić, Bogdan Kaluđerović

Autor: Bojan Šutović

Foto: arhiva Radio Bijelo Polje

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JEPREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE