Crna Gora ide u Kinu!!!

Košarkaška reprezentacija Crne Gore igraće na Svjetskom prvenstvu, prvi put u istoriji, uprkos porazu od Letonije u "Morači" 80:74.

"Crveni" su bolji u međusobnom okršaju sa Letoncima, pa će nastupiti u Kini na šampionatu koji će se igrati od 31. avgusta do 15. septembra. Time je Crna Gora postala najmanja država koja će igrati na Svjetskom prvenstvu!

Obje reprezentacije kvalifikacije su završile sa po sedam trijumfa i pet poraza, pa je učesnika šampionata svijeta odlučivao međusobni skor.

Crnogorski košarkaši prvi međusobni duel u Rigi dobili su 84:75.

Letonija je vodila tokom cijelog meča, povela je na startu 10:0 i 14:2.

Crna Gora, koja je prve poene postigla u šestom minutu, serijom 10:1 zaostatak je u 19. svela na četiri koša (30:26). Nakon 20 minuta igre gosti su imali pet poena viška (36:31).

U nastavku su Letonci imali i plus 13 (50:37), ali Crna Gora se trgla i do kraja tog dijela igre smanjila na minus pet (60:55).

U posljednjoj četvrtini viđena je igra nerava, da bi u penal završnici naš tim imao više koncentracije. Bertans je iz teške pozicije promašio šut za tri u posljednjim sekundama, pa je slavlje u "Morači" moglo da počne...

Najefikasniji u crnogorskoj selekciji bio je Derik Nidam sa 22, Marko Todorović ubacio je 13, dok su sa po 11 poena meč završili Bojan Dubljević i Aleksa Popović.

U letonskoj selekciji najbolji je bio Janis Strelnieks sa 25 koševa.

Izvor:rtcg