Mitrović: Pružićemo maksimum da ostvarimo san

Crnogorski košarkaši počeli su pripreme za završni kvalifikacioni prozor. Izabranici Zvezdana Mitrovića igraće protiv Ukrajine i Letonije za Mundobasket. Jedna pobjeda mogla bi biti dovoljna za istorijski uspjeh, ali naši i oslabljeni se spremaju da napadnu dvije pobjede koje garantuju put u Kinu.

Crnogorski košarkaši u izuzetno dobrom raspoloženju počinju pripreme za završne mečeve kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Osmjesi nakon susreta u hotelu Podgorica otkrivaju glavnu snagu našeg tima - sjajna atmosfera. Selektor Zvezdan Mitrović poručuje da će se pružiti maksimum.

"Idemo maksimalno optimistički, ali veliki hendikep su povrede. Košarkaši su se odazvali, došli, pružićemo maksimum da ispunimo san i odemo na Svjetsko prvenstvo." poručio je Mitrović.

Nikola Ivanović i Ognjen Čarapić su povrijeđeni, a Nikola Pavlićević koji je trebalo da ih mijenja takođe je otpao za duel u Kijevu jer zbog ozljede skočnog zgloba neće moći da trenira naredna tri dana.

Derik Nidam jedini je pravi plej trenutno.

"Ivanović i Čarapić koji su na posljednjim mečevima bili osnovni organizatori su van tima. Čak se i njihova zamjena Pavlićević povrijedio i to nam predstavlja ogroman hendikep. Nidam stiže, ali je dobio otkaz u Monaku, tako da nam je situacija sa plejmejkerima daleko od sjajne. Vidjelo se da smo od prozora do prozora napredovali, ali sve dosta zavisi od organizatora igre, tako da će neki igrači koji nijesu plejmejkeri morati da budu transformisani na tu poziciju kako bi se adaptirali na situaciju. Momci se dobro znaju, naučili smo se jedni na drugi i pokazali smo napredak zasnovan na njihovom odnosu i pristupom. To nas je dovelo na korak od Kine." ističe Mitrović.

I pored svih pehova entuzijazma ne fali u redovima naših košarkaša. Dosta je kombinacija koje bi nas odvele na Mundobasket, najprostija su pobjede protiv Ukrajine i Letonije.

Ukrajinci su prvi rival u petak od 18 sati. Mitrović koji je 12 godina bio trener u Ukrajini sa mnogo respekta priča o selekciji koju smo u Nikšiću savladali 90:84.

"Matematike ima dosta pred ova posljednja dva meča. Ali razmišljamo samo o narednoj utakmici. Idemo u Ukrajinu da pobijedimo iako znamo da je Ukrajina kao domaćin bez poraza. Igraju izuzetno dobro. Pokušaćemo da dobro analiziramo Ukrajinu. Igraju pet šest godina praktično u istom sastavu i taj tim je već stigao jednom do Svjetskog prvenstva. Atletski su jaki, dobili su u ovom sastavu jednu Španiju sa Rodrigezom, Oriolom. Dvorana u Kijevu je uvijek puna i atmosfera je dobra. Znam dobro te momke jer sam ih više od 70 odsto trenirao u Ukrajini. Mislim da će opet presuditi borba, želja, motiv." zaključuje naš selektor.

Pored posljednja dva kola u kvalifikacijama. Crna Gora, Letonija i Ukrajina bore se za Mundobasket.

Naša selekcija trenutno je treća sa šest pobjeda koliko ima i Letonija, Ukrajina je ostvarila pobjedu manje.

 

 

Izvor: RTCG