Žarko Korać nastavlja karijeru u Maleziji

Žarko Korać postao je novi član malezijskog drugoligaša  UiTM-a, sa kojim je potpisao ugovor na godinu dana. Prije nekoliko dana je odradio prvi trening sa novim klubom. 

Bjelopoljski fudbaler je već igrao u Marceri Kuarantan, gdje je sarađivao sa sadašnjim trenerom novog kluba.

Korać ima bogatu međunarodnu karijeru, igrao je u Izraelu za Hapoel Haifu i Beitar Jerusalim, zatim u Šerifu iz Tiraspolja. Igrao je i na Tajlandu, u Sisaketu.

Bio je i član čuvene Zetine generacije koja je osvojila prvu titulu u nezavisnoj državi, a vraćao se još dva puta u redove Golubovčana.

Drugi  je najbolji strijelac u istoriji naše lige sa 90 postignutih golova, nedavno ga je prestigao Admir Adrović, koji je dao gol više.

“Došao sam u jedan stabilan klub, nema nikakvih problema u klubu, to je najbitnije. Ekipa je dosta mlada, trenera znam od ranije, bio mi je trener u bivšem klubu u Maleziji, upravo sam i došao u ovaj klub na njegov poziv.  Što se tiče grada u koji sam stigao, mogu da kažem da je fenomenalan grad za život, to je inače glavni grad Malezije, klima  je nevjerovatna, temperatura  ne pada ispod 30 stepeni” kazao je za radio Bijelo Polje, Žarko Korać.

 

Autor: Bojan Šutović

foto: privatna arhiva

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE