Real slavio u Amsterdamu, Totenhem ubjedljiv

Fudbaleri Real Madrida slavili su na gostovanju Ajaksu 2:1, dok je Totenhem bio ubjedljiv protiv Borusije Dortmund na svom terenu 3:0, u mečevima osmine finala Lige šampiona.

Real je u prvom poluvremenu imao više udaraca ka golu protivnika, ali je Ajaks bio opasniji i taj koji je nadigrao protivnika.

Domaći tim je u 26. minutu bio blizu pogotka pošto je Dušan Tadić pogodio stativu, a potom je Nikolas Taljafiko u 37. minutu i pogodio mrežu Reala.

Tibo Kurtoa je poslije kornera slabo reagovao, lopta je stigla do Taljafika, koji je glavom pogodio mrežu. Međutim, sudija Damir Skomina je riješio da pogleda video snimak i nakon toga je poništio gol jer je Tadić blokirao Kurtou.

Ovo je prvi put da je VAR sistem primijenjen u Ligi šampiona.

Real je bolje počeo drugo poluvrijeme i do prednosti je stigao u 60. minutu preko Benzeme. Vinisijus je prošao trojicu igrača, a onda dodao loptu do Benzeme koji je bio sam i nepogrješiv.

Ajaks se nije predavao i uspio je da stigne do izjednačenja u 75. minutu. Tadić je uposlio Neresa, a on je asistirao Zijehu, koji je sa desetak metara savladao Kurtou.

"Kraljevski" klub će revanš ipak dočekati s prednošču, pošto je u 87. minutu mrežu Ajaksa pogodio Asensio na asistenciju Danija Karvahala.

U prvih 45 minuta na "Vembliju" oba tima su imala prilike za gol, ali mreže su mirovale do 47. minuta kada je Son donio prednost Totenhemu.

Vertongen je prošao po lijevoj strani, sjajno je centrirao i pronašao Sona kojem nije bilo teško da pošalje loptu u mrežu sa nekoliko metara.

Borusija, nakon dobrog prvog poluvremena, u nastavku nikako nije mogla da odgovori na agresivniju igru Totenhema koji je do kraja meča sa još dva gola kaznio lošu odbranu njemačkog tima.

Prvo je 83. minutu na 2:0 povisio Vertongen poslije centaršuta Orijea, a tačku na ovaj meč stavio je Ljorente u 86. minutu. Samo dva minuta pošto je ušao u igru, Ljorente je pogodio mrežu Borusije glavom poslije kornera koji je izveo Eriksen

 

Izvor: RTCG