Startovala Eko mini odbojka

Eko mini odbojka, takmičenje za dječake i djevojčice uzrasta od devet do 12 godina, u četvrtoj sezoni okupila je 56 ekipa iz 19 klubova, sa oko 650 učesnika, saopšteno je iz Odbojkaškog saveza.

Takmičenje organizuje Odbojkaški avez, uz sponzorstvo kompanije Jugopetrol AD, EKO benzinske stanice i podršku Ministarstva sporta i mladih i Sekreterijata za kulturu i sport Podgorice.

Predsjednik Odbojkaškog saveza, Cvetko Pajković kazao je da su ponosni na činjenicu da se muška seniorska reprezentacija plasirala na prvenstvo Evrope.

"Barem toliko se dičimo našom zajedničkom akcijom, rekao bih pokretom, EKO mini odbojkom. Ponovo, četvrti put smo u prilici da započnemo sezonu igre, druženja, pobjeda, ponekad i po koje suze, jer u odbojci nema neriješenog rezultata.
EKO mini odbojka je najbrojnije odbojkaško takmičenje u Crnoj Gori. Sigurno je među popularnijim u konkurenciji svih sportova u našoj zemlji. I, iz godine u godinu smo sve brojniji", kazao je Pajković.

On je naglasio da sve više djevojčica i dječaka koji žele da postanu odbojkaši.

"Ove godine imamo prijavljeno 56 ekipa i 650 djece”, kazao je Pajković na otvaranju manifestacije.

Ministar sporta i mladih Nikola Janović kazao je da mu predstavlja posebno zadovoljstvo što je projekat EKO mini odbojke okupio veliki broj djece.

On je istakao važnost bavljenja sportom koji može biti od ključnog značaja za jačanje ličnosti i timskog duha kod djece, kao i pripremu za nove životne pobjede.

Marketing menadžer kompanije Jugopetrol AD, Sara Ivanović kazala je da ta kompanija kao društveno odgovorna uvijek nastoji da doprinese zajednici u stvaranju zdrave sredine i boljih uslova za odrastanje novih generacija.

"Izuzetno nam je drago što ovo takmičenje ima kontinuitet i svake godine broji sve veći broj djece koja na ovaj način imaju mogućnost da stvaraju zdrave navike, sklapaju nova prijateljstva i razvijaju sportski duh i talenat.
Rekordan broj timova koji učestvuju ove godine govori nam koliko su djeca zavoljela ovaj sport i vjerujemo da su među mladim učesnicima i budući reprezentativci”, kazala je Ivanović.

Otvaranju su prisustvovali i generalni direktor Direktorata za sport Miloš Lalević, kao i Nemanja Ivanović i Rajko Ćupić ispred Sekreterijata za kulturu i sport Podgorice.

U sklopu projekta CEV Schools Project, koji Odbojkaški savez Crne Gore realizuje sa Evropskom odbojkaškom Konfederacijom (CEV) i Ministarstvom sporta i mladih, podijeljene su lopte učesnicima EKO mini odbojke.

 

Izvor: RTCG