Super Kadetska liga: Košarkaši Jedinstva lako upisali peti trijumf

U utakmici petog kola Super kadetske lige, koja je odigrana danas u dvorani "Nikoljac ", košarkaši Jedinstva lako su savladali gostujuću ekipu Primorja iz Herceg Novog rezultatom 78:57.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je kapiten Madžgalj sa 18 poena, pratili su ga Bošković sa 17, Stefanović i Zejak sa po 11 poena.

Kod gostuju najefikasniji je bio Bjelica sa 20 poena, pratio ga je kapiten Bošković sa 15 poena.

Izabranici Velibora Koraća rutinski su došli do nove pobjede i opravdali ulogu favorita u ovom meču.

U prvoj četvrtini meča se igralo poen za poen, ali ipak u finišu prvog kvartala domaći su stigli do prednosti i prvu četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 34:26. U drugom periodu iznenađujuce mali broj poena i veoma izjednačen period meča, da bi prije odlaska na odmor Bjelopoljci imali prednost od 46:36, tada je djelovalo da ce biti neizvjesan meč do samog kraja. Odmah na početku trećeg kvartala domaći agresivnom odbranom prave veliku seriju i u ovom periodu meča rješavaju pitanje pobjednika. U ovoj četvrtini meča gosti su postigli samo 5 poena.

Poslednji period meča "bijeli" su laganom igrom do kraja čuvali stečenu razliku i upisali nova dva boda.

"Odigrali smo jednu odličnu utakmicu, u ovakvim mečevima stičemo veliko samopouzdanje, koje nam je sigurno potrebno pred naredne velike izazove. Nadam se da ćemo nastaviti sa ovakvim igrama i da ćemo se boriti do kraja za najviši plasman" kazao je za radio Bijelo Polje, kapiten kadeta Jedinstva, Dražen Madžgalj.

Nakon ovog kola Bjelopoljci su i dalje ostali u vrhu tabele i dijele prvo mjesto sa ekipom Budućnosti. U sledećem kolu košarkaši Jedinstva gostuju ekipi Danilovgrada, meč je na programu sledećeg vikenda.

KK "Jedinstvo": Vojinović, Stefanović, Beganović, Bošković, Hadžimuhović, Rabrenović, Zejak, Madžgalj, Femić, Višnjić, Šćekić.

KK "Primorje": Kuduz, Bjelica, Bajović, Vujičić, Kandić, Đurović, Čuljković, Živaljević, Bošković, Odalović, Mandić. 

Autor i foto: Bojan Šutović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE