Bjelopoljski fudbaleri igrali srcem za Nikolinino liječenje

Danas je u balonu sportskog centra Betis održan humanitarni turnir u minifudbalu pod nazivom „Igraj da pobijedi Nikolina“.

Kompletan prihod namijenjen je liječenju osmogodišnje Nikoline Baltić koja boluje od tumora kostiju. Na ovaj korak humani fudbaleri i ostali građani Bijelog Polja su se odlučili kako bi značajno pomogli u prikupljanju sredstava za liječenje u inostranstvu. Na turniru je učestvovalo 11 ekipa, uključujući ekipu  Pruške koja je uplatila određenu svotu novca, ali zbog privatnih obaveza igrača nije učestvovala na turniru. Učešće su uzele sledeće ekipe: OFK“Borac“, Dom Starih, Mojkovčani, Majstor kreka, CB Bijelo Polje, Sjeverna Zvijezda, Imamović gradnja Rasovo,Ekonomska škola, Vranes, Betis .

Prvo mjesto na turnira zauzela je ekipa  OFK „Borac“, dok je drugo mjesto pripalo Domu starih. Finalni meč je bio veoma neizvjestan, odlučen je tek nakon izvođenja penala, rezultatom 4:3, a u regularnom toku meča bilo je 1:1. Treće mjesto je pripalo ekipi Imamović gradnja Rasovo.

 „Mala Nikolina Baltić je osmogodisnja djevojčica koja  boluje od tumora i neophodna su joj finansijska sredstva za lijecenje u inostranstvu. Na današnjem turniru učestvovalo je 11 ekipa, gdje je doprinos dala i ekipa Pruške. S obzirom da je turnir bio humanitarnog karaktera, rezultat kod svih ekipa je bio u drugom planu. Zahvaljujem se svim učesnicima turnira koji su podržali ovu današnju plemenitu akciju i pozivam sve humane ljude u našoj državi da pomognu koliko mogu, da Nikolina dobije bitku sa ovom opakom bolešću“, kazala je za Radio Bijelo Polje, vlasnica SC Betis Jovana Rondović.

Kapiten šampionskog tima Asmir Pućurica je dodao: „ Prije svega želim da se zahvalim domaćinu turnira na pozivu, bila nam je zaista čast da učestvujemo na ovakvom turniru, a prije svega zbog toga što je cilj bio prikupljanje sredstava za malenu Nikolinu. Ja se iskreno nadam da je turnir bio uspješan i da je OFK“Borac“ doprinio samom održavanju turnira, eto pripala je nama čast da podignemo trofej. Iznenađeni smo jer mi vec dugo igramo veliki fudbal, a sada smo se oprobali i u minifudbalu i izgleda da smo uspješni“.

 

Autor: Bojan Šutović

Foto: Dalibor Rakočević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE