Plasman na EP nagrada za trud i rad

Odbojkaši Crne Gore prvi put će igrati na jednom velikom takmičenju, što je plod dvogodišnjeg rada, ocijenili su u našoj selekciji.

Naši odbojkaši savladali su sinoć u Budvi selekciju Moldavije 3:0 (25:18, 25:21 i 25:13) i tako izborili plasman na Evropsko prvenstvo, koje će se održati u Francuskoj, Sloveniji, Belgiji i Holandiji.

"Došao sam prije dvije godine sa ciljem da se kvalifikujemo na Evropsko prvenstvo. Igrači su stvarno bili motivisani, pokazali su večeras rezultat tog dvogodišnjeg rada. Mi smo pripreme za ove kvalifikacije počeli još u julu, a na kraju, kad vidimo sa kojim entuzijazmom, kakvom ljepotom igre, uz pomoć publike, smo odigrali 3:0 protiv Moldavije i kvalifikovali se, ne mogu a da ne kažem da sam izuzetno zadovoljan zbog mojih igrača, publike, Saveza, i naravno zbog mene lično", rekao je Bašić.

Evropsko prvenstvo igraće se u septembru, a već za sedam dana Crna Gora će saznati protivnike.

"Pokazali smo da imamo kvalitet da igramo protiv jakih ekipa. Sa dobrim radom, napravićemo dobar rezultat, naravno za naše prilike", zaključio je Bašić.

Korektor Miloš Ćulafić nije krio sreću i zadovoljstvo.

"Ovo je nešto o čemu smo sanjali od kada igramo kao reprezentacija, to je uspjeh svih nas, stručnog štaba i svih ljudi u Savezu. Ovo dođe kao velika nagrada za sav rad i trud , što ćemo se konačno naći na jednom velikom takmičenju", poručio je Ćulafić.

Naša selekcija je bila u grču na startu meča, ali u nastvaku su pokazali da su bolji tim i opravdali ulogu favorita.

"Igrali smo kao ekipa. Na kraju smo pokazali svoj kvalitet i zasluženo slavili", dodao je Ćulafić.

Izvor:rtcg