Kira Najtli: Muškarci su svuda privilegovani, ne samo u Holivudu

Kira Najtli u svijet glume i filmske industrije ušla je sa 18 godina i danas je jedna od najuspješnijih glumica, ali priznaje da joj se bilo teško nositi sa ovim statusom.

“Nevjerovatni su dvostruki standardi s kojima su žene u filmskoj industriji suočene, posebno u mladosti. Muškarcima je dozvoljeno da se provode, opijaju, a da su mene paparaco fotografi snimili kako pijana izlazim iz kluba, bio bi to kraj moje karijere. Morala sam poštovati pravila”, otkrila je glumica.

Kiri je sa 22 godine dijagnosticiran posttraumatski stresni poremećaj, a ona to nikad nije skrivala od publike.

“Zbog ogromnog stresa i života pod lupom razvila sam PTSP i dobila napade panike. Išla sam na hipnoterapiju samo kako bih mogla hodati crvenim tepisima. Tad sam odlučila da pauziram sa glumom, međutim s godinama sam naučila da se nosim sa stresom. Često su moje lekcije bile medijski popraćene, ali danas znam da sam dobar radnik. Sad je sve pod kontrolom jer sam u dobroj fazi i stekla sam samopouzdanje”, kazala je.

Kira je poznata po izražavanju mišljenja o ravnopravnosti žena i njihovim pravima, i to ne samo u filmskoj industriji.

“Nije samo filmska industrija zahvaćena problemom seksualnog uznemiravanja. Oduvijek sam znala da su muškarci privilegirani u Holivudu, ali privilegirani su u svakoj industriji”, kazala je glumica.

Izvor: Cdm