Aki Rahimovski: Privikavam se na novi život, ništa više nije isto

Pjevač Parnog valjka Aki Rahimovski početkom aprila doživio je moždani udar, nakon čega je uslijedila i pauza na muzičkoj sceni. Poslije boravka u bolnici i kućnog liječenja Rahimovski se krajem septembra ponovo vratio svojoj prvoj ljubavi, a naziv koncerta koji su održali u Beču bio je „Veliki povratak“.

Pjevač je skoro dva sata pjevao i skakutao po bini kao da mu se ništa nije dogodilo, a prije nekoliko dana ova popularna grupa objavila je album pod nazivom „Vrijeme“. U razgovoru za „Dnevni avaz“ Rahimovski je govorio o zdravlju, albumu, nastupima, godini na izmaku…

“Srećan sam zbog albuma „Vrijeme“, koji je, eto, napokon izašao i ugledao svijetlo dana. Potrudiću se da malo više govorimo o njemu i predstavimo ga. Na albumu smo radili oko godinu, a čini ga 13 pjesama, među kojima su i neki novi singlovi, tako da je sve skupa ispalo izvrsno”, govori Rahimovski.

Vratili ste se na scenu, kako se osjećate nakon moždanog udara?

“Dobro sam. Čim radim i pjeva, to znači da sam bolje. Naravno, terapije još traju i idem redovno na njih”.

Slušate li ljekare?

“Ne, ne slušam ljekare i svaki put poludim kad izađem na scenu. Kad sam na bini, to je jedan drugi svijet i definitivno poludim, radim sve ono što sam ranije radio. Ljubav prema muzici vratila me u život. Svakako, želim zahvaliti publici na podršci u najtežim trenucima. Hvala im što su bili tu dok sam sređivao drugi dio života. Nadam se da ću opravdati njihovo povjerenje u sljedećoj godini”.

Kada je došlo do zdravstvenih komplikacija, jeste li ipak promijenili pogled na život?

“Da, tu ste definitivno u pravu. Polako se privikavam na novi život i ništa više nije isto. Opet, tako je moralo biti i ne može čovjek protiv onog što ga zadesi. Borba i vjera su veoma važne u teškom periodu”.

Izvor: Cdm