O Lake festu do sada napravljen 31 dokumentarni film

Nevladino udruženje Sinteza 6. decembra u NK pubu u Nikšiću sa početkom u 20h organizije predstavljanje šest pobjedničkih filmova iz prethodnih godina Lake festa, kao i The best Lake fest filma u okviru projekta “Audio video platforma-Iz različitog ugla“.

O najvećem crnogorskom rok festivalu Lake festu je do sada napravljen 31 dokumentarni film i kroz njih na fenomenalan način prikazana atmosfera sa samog festivala, ali i promovisani turistički i kulturni potencijali grada na najbolji način. To je i bio povod da se uradi jedan sažetak, miks kadrova svih prethodnih festivala.

Ovaj projekat je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD). ReLOaD program finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). U Crnoj Gori, ReLOaD program sprovodi se u partnerstvu sa opštinama Nikšić, Tivat, Kotor, Pljevlja i Podgorica.

Nakon projekcije filmova za sve prisutne biće organizovan koncert rock benda Freedom.

Tokom čitave večeri u saradnji sa NVO Korina Animals biće omogućeno i sakupljanje donacija za zaštitu životinja.

Ciljevi projekta su, prije svega, da se stvore preduslovi za aktivnije učešće građana u kulturnom životu Nikšića, zainteresuju i uključe mladi iz opštine Nikšić da aktivnije učestvuju u kultunom životu grada i doprinesu promociji Nikšića van granica Crne Gore.

Projekat je prevashodno usmjeren na mlade ljude iz Nikšića, ali i na učešće svih građana Nikšića, Crne Gore i šire u osmišljavanju i sprovođenju kulturnih, umjetničkih, ekoloških i promotivnih aktivnosti. Mladi će imati priliku da kroz organizaciju više umjetničkih sadržaja steknu neophodno iskustvo i da u budućnosti to iskustvo prenesu na druge, da oblikuju svoje okruženje u skladu sa daljim razvojem više kulturnih izraza. Između ostalog, novi sadržaji uključiće i rok kulturu.

Prezentacija filmova kao i koncert otvoreni su za sve zainteresovane.

Izvor: Cdm