Masimo Savić: Moramo živjeti za trenutak

Sredinom ove godine, poznati hrvatski pop pjevač i kantautor Masimo Savić objavio je novi album pod nazivom “Sada”.

Ove godine se navršilo i 35 godina od izlaska njegovog prvog albuma, koji je snimio sa svojom tadašnjom grupom Dorijan Grej, i istoimenog velikog hita “Sjaj u tami”.

Beogradska promocija albuma “Sada” održaće se 14. februara 2019. godine, na Dan zaljubljenih u Sava Centru. Tim povodom Masimo Savić je bio gost emisije 150 minuta Prve televizije.

Masimo kaže da mu je dolazak u Beograd važan i da nastup u Sava Centru za njega ima posebnu magiju, jer se tamo “osjeća kao kod kuće”.

“Novi album je izašao u maju. Zove se ‘Sada’. Time sam htio da naglasim da moramo živjeti za trenutak. Jedino što postoji je – sada. Prošlost je već bila, nje više nema. Budućnost iščekujemo, ali ne znamo šta će se dogoditi. Tako da nam neminovno ostaje, definitivno, samo sada.”

“Uvijek smo dobro i uvijek dobro izgledamo, samo to treba da sagledamo iz određene prespektive. Ako se danas slikamo, ja ću najverovatnije reći – ‘Vidi kako loše izgledam!’. Ali ako za 10 godina vidim tu fotografiju, pomisliću – ‘Bio sam OK’. Dakle, treba uživati u trenutku koji je sada”, kaže Savić, iako priznaje da ni sam u potpunosti ne uspijeva u tome.

Prije nekoliko dana završio je snimanje spota za pjesmu “Nisam spreman”, koju je za njega napisao Sergej Ćetković. Pjesma je, kako kaže, nastala tako što mu je za album bila potrebna prava “jugo balada”.

“Takva mi je pjesma oduvijek nedostajla. Moje prvo pitanje Sergeju je bilo ‘Kolega, zašto si mi dao tu pjesmu? Zašto je nisi zadržao za sebe?’, jer je pjesma jednostavno – fantastična.”

Izvor: Cdm