Cetinski: Lako je postati zvijezda, teško je opstati

Hrvatski pjevač Toni Cetinski ovih dana promoviše album “Kao u snu”. Koncerte održava širom regiona jer ga čitava bivša Jugoslavia dočekuje kao veliku zvijezdu. On je to postao prije trideset godina, i kaže da je njegov put bio težak. Istče da je mladima danas lako da postanu popularni, ali na kratke staze.

“Lakše je, ali i teže. Lakše je postati, ali je teže opstati. Danas, je za razliku od nekih mojih početaka, lakše promovisati pjesmu, ostvariti na neki način uspjeh, a sada, je li riječ o onom pravom ili da tako kažem instant uspjehu, to je druga stvar. U svakom slučaju, previše je svega, ali baš zbog toga još više dolazi do izražaja ako je neko autentičan i svoj. I to je ono što je dobro”, rekao je Toni.

“Nekoga možda veseli broj pregleda na Jutjubu, broj pratilaca i što ja znam više, ali kad izađete na pozornicu, pred publiku, nema skrivanja i kalkulacija. Rad na terenu je najbitniji. Svirkom najbolje osvajate publiku, pa iako taj proces traje dulje, on je jedini ispravan”, dodao je on.

Pjevač ističe da ima neostvarenih želja kada je riječ o karijeri, ali da je srećan i zadovoljan postignutim.

“Kad ih ne budem imao prestati ću se baviti ovim zvanjem, no naravno da sam srećan i svime što sam u ovih trideset godina ostvario. Da mi se ništa više od planiranog ne ostvari, moram biti srećan i zahvalan dragome Bogu na tako divnoj publici, saradnicima, prijateljima i porodici, kao i na zdravlju i snazi”.

Album je nazvao “Kao u snu” i objašnjava simboliku:

“Život je kao i san. Ima lijepih i manje lijepih snova, alione manje lijepe nastojimo zaboraviti. Na neki način, svih ovih gotovo trideset godina karijere živim svoj san. Zahvaljujući publici konstantno sam nenametljivo pri samom vrhu scene. Ipak, jedan od najljepših snova je i moja ljubav s publikom, koja bezuslovno živi i traje sve ove godine. Najsrećniji sam kada zakoračim na pozornicu i sa nje vidim ta brojna sreććna i zadovoljna lica, svih generacija. To mi je najveća nagrada za sve što radim”, kaže Toni.

Izvor: Cdm