Sloboda Mićalović: Politika nam razara porodice, dotakli smo dno

Emitovanje serije “Korijeni”, nastale prema istoimenom romanu Dobrice Ćosića, za koju je scenario pisao Đorđe Milosavljević, a režiju radio Ivan Živković, kreće u nedjelju, 21. oktobra, od 21 čas na Prvom programu RTS.

Sloboda Mićalović tumaći Simku, ženu Đorđa Katića. Ona ističe da je velika čast biti dio ekipe ove serije.

“Mnogo mi znači, prije svega kao nekome ko živi u današnjem vremenu, kao nekome ko je majka djece u ovom vremenu, a potom i kao glumici. Ženama u srednjim godinama je teško naći ulogu u našoj literaturi, ali evo, mene je ova pronašla i dala sam svoj maksimum”, kaže Sloboda.

Ona ističe da joj je drago što prenosi priču jedne žene iz prošlosti.

“Mislim da smo mi žene, želeći da budemo nezavisne, sebi dodijelile još nekoliko uloga. Pored toga što smo majke, mi smo i domaćice, supruge, žene od karijere… Mislim da je nama sada mnogo teže jer ništa od toga sada ne stižemo da uradimo kako treba. Žene su nekada znale šta su prioriteti”, kaže glumica i ističe da smo svakodnevno svjedoci da su djela Dobrice Ćosića i te kako živa.

“Svjedoci smo da je danas isto, a možda i gore nego u romanima Dobrice Ćosića. Prepliću se politika i porodica. Politika je ta koja razara kuću, porodicu, kao osnovu jednog društva. Kad razorite porodicu, razorili ste čitav sistem. Moje mišljenje je da smo baš, baš dotakli dno i nadam se da ćemo bar kroz ovu seriju postaviti neka pitanja”, zaključuje Sloboda.

Izvor:Cdm