I Letu štuke prekinule saradnju s Amarom Češljarom

Nakon što je danas potvrđeno da je Dino Merlin otkazao saradnju bubnjaru i perkusionisti Amaru Češljaru, to je danas uradio i sastav Letu štuke.

Amar Češljar je na društvenim mrežama prokomentarisao kako bi proteste u Mostaru protiv izbora Željka Komšića na mjesto hrvatskog člana Predsjedništva BiH “poslao tenk”.

Međutim, tu nije kraj problema za poznatog sarajevskog bubnjara. Amar Češljar danas je dobio otkaz i u sarajevskoj rok grupi Letu štuke s kojom je radio nešto više od godinu dana.

“Šokirani smo i zatečeni izjavom našeg bubnjara Amara Češljara i ovim putem se ograđujemo od nje. Takođe smo primorani otkazati mu saradnju zbog svega što u toj izjavi stoji. Govor mržnje nikad ni u primisli nije bio sadržaj naših pjesama već upravo suprotno. To znaju svi poštovaoci i ljubitelji naše muzike”, stoji u saopštenju grupe Letu štuke.

Dino Šaran, inače frontmen navedene grupe, takođe je izjavio kako su svi protesti legitimni i demokratski u kojima nema nasilja i koji ne ugrožavaju javni red i mir.

Izvor:Cdm