Neustrašiva kraljica popa

Kraljica popa Madona, 16. avgusta proslaviće svoj 60ti rođendan, a u tu čast Apple Music’s Beats 1 je odlučio da joj napravi omaž kroz razgovore sa brojnim muzičkim zvijezdama o njenom uticaju na pop muziku kao i o njenoj dugogodišnjoj uspješnoj karijeri.

Među muzičarima se našla Adele.

“Postoji razlog zašto postoji samo jedna Madonna. Za mene ona je potpuna definicija evoluiranja, revolucije i evolucije svaki put”, istakla je britanska pjevačica.

Muzička legenda Nile Rodgers, koje je producirao njen čuveni “Like a Virgin” album, prisjeća se rada sa Madonom na ploči koja je lansirala njenu karijeru.

“Nikada nisam radio sa osobom koju sam više poštovao, koja je imala nevjerovatan fokus, odlučnost i radnu etiku. Mogao sam od nje da tražim da pjesmu ponovi bezbroj puta, i ona bi to uradila, bez pogovora. Bila je neumorna”, kaže on.

Ipak, Rogers takođe prisjetio i ne tako sjajnoj početka saradnje.

“Naš prvi susret, došla je kod mene, sjela, otpjevala gotovo sve numere sa ‘Like A Virgin’ albuma, jer je skupila sve demo snimke i šta je sve bilo potrebno. A onda mi se obratila, sa jasnom porukom da ukoliko mu se nijesu svidjele njene pjesme, ona ne može da sarađuje s mnom. Na to sam joj odgovorio: Madonna, ne sviđaju mi se tvoje pjesme, ali midozvoli da ti kažem da ću ih obožavat onog treba kada budem završio rad na njima. Moguće da je ovo bio najbolji odgovor jer nisam dobio otkaz”, ističe Rodgers, kojeg će crnogorska publika imati prilike da čuje uživo na ovogodišnjem Sea Dance festivalu.

Producent i DJ zvijezda Diplo sarađivao je sa Madonom na “Rebel Heart” albumu.

“Ona je broj jedan. I kada je u pitanju istorija muzike, i ono što je postigla u karijeri, kako radi, koliko ozbiljno pristupa radu na sopstevnoj muzici. Podstakla me je da isam budem posevećeniji, i radim još više nego što to radim. Nije lako, ali sam uz nji shvatio da uvijek mogu više”, objasnio je Diplo.

“Ona će uvijek biti u modi. Ona je standard šta je sve potrebno da bi bio pop zvijezda. Prije nje nije postojalo ništa. Njena karijera traje 30 godina i ona je ikona, koja će uvijek i svim generacijama biti uzor”, kazao je Diplo.

Muzika ženskog rok benda HAIM je bila inspirisana Madonom, i ne samo muzikom iz jedne njene faze.

” Sve Madonini albumi su legendarni. Kao što je ‘Like a Virgin’ — njen nastup na MTV MTV Video Music Awards, i nakon 15 godina sa Britney i Aguilera-om su legendarni. Niko nije radio ništa približno tome. Ona je svojom pojavom bila reprezent tog vremena. Ona je napravila fantastičnu karijeru, u okvru koje je kao kameleon uspjela da istraži različite melodije, ritmove kao umjetnik. Nešto što nas je u mnogome inspirisalo”, objasnile su članice ove grupe.

Izvor:CdM