Otkriveni detalji filma u kojem Severina igra glavnu ulogu

Pjevačica Severina Kojić, prihvatila je ulogu u filmu “Ti si princeza” beogradskog reditelja Petra Pašića. To je prije par dana odjekluno u medijima širom bivše Jugoslavije, a sada je Pašić otkrio detalje o projektu, prenose mediji u regionu.

“Severina je načelno prihvatila ulogu u mojem filmu ‘Ti si princeza’, kaže Pašić .

On je otkrio je da će Severina u mjuziklu glumiti pjevačicu Elenu.

“Glavni lik je dječak Luka koji živi i radi u lunaparku, a u slobodno vrijeme pjeva na ulici. San mu je da postanepjevač. Njegov idol je nekadašnja velika zvijezda Elena za koju niko ne zna gdje se nalazi”, prepričava Pašić scenario koji su radili Katarina Nikolić i Dušan Bulić.

Kako će se Luka i Elena spojiti, Pašić nije želio da otkrije.

Kazao je i da Severina u filmu neće pjevati svoje pjesme, nego obrade i nove aranžmane jugoslavenskih hitova iz osamdesetih.

Pašićev mjuzikl mnogi već uspoređuju s filmom “Hajde da se volimo”.

“Brena je u ‘Hajde da se volimo’ igrala samu sebe. ‘Ti si princeza’ je bajka čija se radnja događa na neodređenom mjestu s izmišljenim likovima”, objašnjava reditelj.

Film je, kaže, još u fazi skupljanja sredstava. Novac za film tražio je od Filmskog centra Srbije, ali ga nije uspio dobiti.

“Na konkursu bi trebalo da prođu filmovi koji mogu da zarade novac, a ako film sa Severinom nije komercijalan, ne znaš šta jeste”, kaže Pašić.

Severinin menadžer Tomica Petrović potvrdio je da Splićanka treba da zaigra u Pašićevom ostvarenju.

“Istina je da je Severini ponuđena uloga u filmu Petra Pašića. To je sve što vam mogu reći”, kazao je on.

Severina i Pašić su sarađivali više puta. Beogradski reditelj je za pop zvijezdu radio spotove za pjesme “Otrove”, “Silikoni” i “Tutorijal”.

Lijepa Splićanka glumila je u pozorišnim predstavama “Karolina Riječka”, “Čekajući svog čovika” i “Gospoda Glembajevi”, filmovima “Duhovi Sarajeva”, “Pijetlov doručak” i “Gdje je nestala Slovenija?” i seriji “Nad lipom 35”.

Izvor:Cdm