Merlin: Ljubomora je začin u vezi, bez nje ne bi imalo smisla pisati pjesme

Pored toga što mu na poslovnom planu sve ide kako treba, te je voljen širom regiona zbog pjesama, kantautor Dino Merlin može se pohvaiti i uspjehom na ljubavnom planu. O njegovom braku sa Amelom malo se zna, ali mediji često ističu da je Dervišhalidovići jedan od najstabilnijih bračnih parova na muzičkoj sceni nekadašnje Jugoslavije.

“Ako me je život ičemu naučio, onda je to da je ljubav često jača od razuma. Razumna odluka bi bila da ne želite za zeta pjesnika s glavom u oblacima. Kad promislim, možda ga ni ja ne bih želio, tako da potpuno razumijem Ameline roditelje. Nekad se čovjeku prvobitni plan čini potpuno razumnim, a onda dođe ljubav i učini da vam sve izgleda šašavo – pomrsi planove, a kada se mutna voda razbistri, bolje vidite kojim putem treba da kročite, kao što smo to na teži način naučili Amela i ja”, kaže Merlin, koji je bio siromašan, a njegova izabranica bogata studentkinja arhitekture. Međutim, ljubav ih je, kako priznaje vodila kroz život.

“Amela i ja imali smo po 17 godina kada smo se upoznali, bili smo mladi i zaljubljeni i već tada smo sanjali da želimo da ostarimo zajedno. Još živimo taj mladalački san i ta jednostavna činjenica je vjerovatno i najveća tajna. Svakako u našem braku ima i ljubomore. Vjerujem da je ona začin za ljubav, začin svake zdrave veze. Da nema ljubomore, ne znam koliko bi imalo smisla pisati pjesme”, priznaje muzičar iz Sarajeva.

Kao kruna njihove ljubavi došla su i djeca, ćerka Naida i sin Hamza, na koje je otac posebno ponosan.

“Vrlo sam zadovoljan što su odrasli u samostalne, sposobne i odgovorne osobe. I uvijek se nadam da tu ima i moje zasluge”, kroz osmijeh kaže Dino, koji ne krije da je strog otac.

“I tužilac sam i sudija. I kritičar. I pritom uvijek nemilosrdan prije svega prema samom sebi”, priznaje pjevač, koji je trudi da porodica ne trpi zbog njegovog posla.

“Svijetla pozornice znaju da budu toliko jaka tako da se ne samo vi, već i svi oko vas, osjećate razotkrivenim. Često se osjećam kao da ste stiješnjeni ili na ispitivanju, i neka velika ruka kao da drži vrata otvorenim sve vrijeme. Srećom pa smo i moja porodica i ja srasli jedni s drugima i davno smo naučili da se nosimo s pritiscima raznih vrsta”, ističe Dino.

izvor:cdm