Dule Savić o rijalitijima: Dok je toga, nema nataliteta

Fudbalski trener i čuveni Zvezdaš Dušan Dule Savić smatra da rijaliti programi, koji ni po jednom kriterijumu nisu zaslužili da budu u fokusu javnosti, loše utiču na mlade ljude

Kako navodi, živimo u egoističnom svijetu, a njega je favorizovala serija “Seks i grad”, koja je mladim ljudima poslala potpuno pogrešnu poruku.

“Po toj seriji, život bi trebalo da se vrti oko skupih cipela, izlazaka u restorane i noćne klubove i da se za života promeni što veći broj partnera”, cijeni Savić.

Da nevolja bude veća, sada su u medijima stalno prisutni rijaliti programi.

“Kako možemo da očekujemo bolji natalitet ako na televiziji svakodnevno riječ vode prostituke, kako muške tako i ženske, i razni drugi likovi sumnjivog morala i nepostojećih profesija? Država bi ozbiljno trebalo da se pozabavi ovim pitanjem, tačnije da iskoristi sve svoje resurse da promoviše provjerene vrijednosti. Finansijska motivacija za proširenje porodice nije rješenje problema, ali može da doprinese, tako da smatram da su sadašnje mjere države nedovoljne. Ukoliko naši državnici ne znaju kako se to radi, neka se ugledaju na ruskog predsjednika Vladimira Putina. Dakle, neka prouče Putinov program, koji je višedecenijski negativan natalitet preokrenuo u pozitivan”, smatra Savić.

izvor:cdm