Marija Šerifović otkrila: Natjerali su me da idem na Evroviziju i da pjevam Molitvu

Marija Šerofović otkriva da nije željela da 2007. snimi pjesmu “Molitva” sa kojom je trijumfovala na Evroviziji te godine. Pjevačica kaže da joj se nije dopala kao i da nije bila ljubitelj Eurosonga.

“Imala sam raznih intimnih ekspedicija, ali kada je riječ o profesionalnim, vjerovatno ne znate, ali ja na Evroviziju nisam htjela da idem, “Molitvu” nisam htjela da pjevam. Meni se “Molitva” nije svidjela. Bila sam nekako “natjerana” da odem u studio da to otpjevam, nisam bila ni neki ludi fan Evrovizije, iako sam gledala prije toga kada su bili Željko i mnogi drugi. Evrovizija je došla potpuno nenadano. Niko nije bio spreman na tu količinu uspjeha, ni moji saradnici, ni ja, a ni država. Međutim, dogodilo se, i to je bio fantastičan događaj. Kada je riječ o svim ostalim poduhvatima, ne znam koji da izdvojim, jer mnogo maštam, razmišljam, zbog toga ne mogu ni da spavam. Sve stvari u životu koje sam negdje u neki trenutak zore zamislila, uglavnom su se vrlo pozitivno završavale. Imam ja još nekih raznih ideja zapisanih, ali kako god, još sam mlada”, kazala je Marija za Azru.

Ona je nedavno na beogradskom koncertu okupila pjevačice koje su joj u Helsinkiju na najpoznatijem festivalu lakih nota, bile prateći vokali kako bi izvele “Molitvu” u originalnoj verziji.

Marija je takođe nedavno priznala da joj se od pomenute numere “povraća” budući da ju je izvodila nebrojano puta nakon Evrovizije, te da izbjegava da je pjeva na nastupima i koncertima.

izvor:cdm