Katarina Oksenberg očajna, pokušava da izbavi ćerku iz sekte

Zvijezda serije ‘Dinastija’ u dramatičnoj ispovijesti otkrila je kako uzaludno pokušava da vrati kući svoju dvadesetšestogodišnju mezimicu Indiju, unuku Jelisavete Karađorđević, koja je prije nekoliko godina postala dio mračnog sestrinstva kriminalca Kita Ranijera.

“Očajna sam, i borim se da spasem moju dvadesetšestogodišnju kćerku Indiju od grupe koja joj je isprala mozak”, počela je svoju dramatičnu ispovijest Katarina Oksenberg (56), holivudska glumica i srpska princeza. Intervju sa njom objavljen je u posljednjem broju američkog magazina People, i otkriva koliko je teška borba majke da povrati svoje dijete.

Indija je već godinama članica kontroverzne grupe koja se u originalu zove Nxivm (čita se Neksajam). Zapravo, radi se o sekti koju je prije dvadeset godina osnovao Kit Ranijer. Ona broji oko 16.000 članova, sjedište im je u Olbaniju, u državi Njujork, a imaju “isturena odjeljenja” u San Francisku i Meksiku.

“Prije šest godina Indija i ja smo pročitale da na sajtu Nxivm piše ‘Kurs psihologije sa praktičnom nastavom savladavanja vještina koje obezbjeđuju uspjeh u životu’. Trebalo je platiti 3.400 dolara za osnovni kurs, koji je podrazumijevao da grupa svoje polaznike vodi na putovanje tokom koga oni otkrivaju sopstvenu ličnost i razvijaju je”, kaže Katarina koja se nije bolje informisala o osnivaču sekte Ranijeru. Da jeste, saznala bi da je on prethodno vodio klubove za diskaunt kupovinu u 23 američke savezne države, i da su federalni organi pokrenuli istragu u sve 23 države pod sumnjom da se radilo o piramidalnoj šemi koja je zabranjena. Na kraju se izvukao bez zatvora, ali je platio visoku kaznu.

“Sve to u vezi sa Nxivmom meni je mirisalo na nešto čudno, čak i jezivo, ali Indija, moje najslađe dijete, onako nekonvencionalna, najotvorenija od sve moje djece, zainteresovala se. Postala je član, aktivan član, godinama je pohađala sve više i više kurseve koji su koštali mnogo novca, na kraju je potpuno ispraznila svoj bankovni račun”, kaže zvijezda TV serije “Dinastija”.

Indija je prije odlaska u sektu radila na filmu, bila je lična asistentkinja Pirsa Brosnana prilikom njegovog dolaska u Beograd prije nekoliko godina, kad je snimao ostvarenje “November Man”. Iako njenim venama teče krv mnogih evropskih dinastija (njena baka, princeza Jelisaveta Karađorđević, rodila je Katarinu u braku sa Hauardom Oksenbergom), interesantno je da ona nikad nije upoznala svog oca. Katarina krije njegov identitet, a kad je djevojčici bilo osam godina, njena majka se udala za glumca Kaspera van Dina. U braku sa njim rodila je još dvije kćerke, Maju (16) i Selest (14). Par se razveo 2015.

Katarinaje, zahvaljujući porijeklu, 1375. u redu da naslijedi britanski prijesto. Imala je lijepu filmsku karijeru, ali privatno je prolazila kroz različita iskušenja. Posljednjih godina potpuno se posvetila – seksualnoj edukaciji. Vodi radionice na kojima tokom pet dana polaznike uči koja je veza između orgazma i života. Kaže da je ljudima, posebno ženama, potrebno da otključaju svoje seksualne potencijale, a to dokazuje na sopstvenom primjeru:

“Kada sam prvi put iskusila da mi je cijelo tijelo orgazmično, to je promijenilo moju realnost. Doživljavala sam bezbrojne orgazme iz svakog dijela tijela – na prstima, rukama, nosu, ustima, srcu… Bukvalno, moje genitalije su mogle u penziju. Razmišljala sam o svojim nekadašnjim kratkim klitoralnim orgazmima, i oni su mi sada djelovali kao džank fud. Produženo, duboko stanje zadovoljstva mi je izliječilo nervni sistem”.

Sve što je postigla ovom tehnikom srušilo se u aprilu prošle godine, kad je doživjela najbolnije saznanje. Javila joj se prijateljica Boni Pajs, koja je zajedno sa Indijom bila u sekti, ali ju je napustila.

“Rekla mi je: ‘Moraš da spaseš svoje dijete, moraš da spaseš Indiju’. Bio je to najtraumatičniji momenat u mom životu. Kasnije me je kontaktirala i Sara Edmondson, koja mi je ispričala da čanovi sekte moraju na svom tijelu da urežu znak Kita Ranijera, kao i da on od njih zahtijeva da budu što mršaviji kako bi mu se, navodno, dopali. Dozvoljava im da unose samo 800 kalorija dnevno. Sara mi je objasnila da je to zapravo tajno sestrinstvo, organizovano na kriminalnoj bazi”.

Katarina je odmah krenula u potragu za kćerkom, koju nije ni čula ni vidjela mjesecima. Uspjela je nekako da je pronađe u Olbaniju. Nisu se srele, samo je primila Indijinu poruku.

“Napisala mi je: ‘Mama, kosa mi opada, nisam imala menstruaciju godinu dana. Možda bi trebalo da idem kod doktora’. Totalno sam poludjela poslije toga”.

Međutim, svi njeni pokušaji da vidi kćerku bili su bezuspješni. A zatim je nedavno, 19. oktobra, dobila od nje poruku koja je izazvala još više straha: ‘Ja sam sasvim dobro, zapravo sjajno. Nikad ne bih dozvolila sebi ili ljudima koje volim da dospiju u bilo kakvu opasnost’.

“Ja sam nemoćna! Izgubila sam dijete i spremna sam da učinim sve što treba da ga vratim”, rekla je očajna Katarina.

Izvor i foto: gloria.rs