Nebojši Glogovcu posthumno nagrada Miloš Žutić

Žiri Udruženja dramskih umjetnika Srbije za nagradu Miloš Žutić odlučio je da je najbolje glumačko ostvarenje u pozorišnoj sezoni uloga Hamleta nedavno preminulog glumca Nebojše Glogovca, u istoimenoj predstavi koju je, po djelu Vilijama Šekspira, režirao Aleksandar Popovski u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

U konkurenciji za nagradu bila su glumačka ostvarenja premijerno izvedena na teritoriji Srbije od 30. juna 2016. do 30. juna 2017. godine.

Za nagradu je predloženo 17 glumačkih ostvarenja, a petočlani žiri u sastavu: glumci Nada Šargin (predsjednica), Isidora Minić, Anđelika Simić, Radoslav Milenković i dramaturg Boško Milin odluku je donio većinom glasova.

Nagrada “Miloš Žutić” ustanovljena je 1994. godine.

Sastoji se od plakete sa likom Miloša Žutića, rad akademskog vajara Zvonka Novakovića, od unikatne diplome na pergamentu čiji je autor akademski slikar i scenograf Geroslav Zarić i od novčanog iznosa.

Dodjelu nagrade “Miloš Žutić” pomažu Ministarstvo kulture i informisanja i Sekretarijat za kulturu grada Beograda, navodi se u saopštenju.

 izvor:cdm