Dua Lipa i Megan Markl najmoćnije žene Britanije

Jedan od najpoznatijih modnih časopisa na svijetu Vogue, objavio je listu najuticajnijih žena u Velikoj Britaniji.

Na ovoj prestižnoj listi našle su se osobe iz različitih miljea: glumice, pjevačice, bogatašice, modeli, poslovne žene, u rasponu od 22 do 73 godine.

Prva tri mjesta zauzele su vojvotkinja od Saseksa Megan Markl, koja je britanske medije oduševila jednostavnošću zbog čega su je prozvali “najprepoznatljivijom ženom na svijetu”, čelnica škotskih konzervativaca Rut Davidson i najmlađa na listi, pjevačica Dua Lipa.

Među najprepoznatljivijim imenima na listi svakako su autorka “Harija Potera” J. K. Rouling i uspješna advokatica i aktivista za ljudska prava Amal Kluni.

“Izdvojili smo dame koje su se svojim djelovanjem u različitim područjima istakle i pokušale svijet učiniti boljim mjestom. To su žene koje zaslužuju priznanje i podsticaj za dalje”, rekli su iz Voguea.

I britanska modna dizajnerka Stela Makartni, ćerka Pola Makartnija, zaslužila je mjesto na listi.

“Ovo je velika nagrada i vjetar u leđa za neke buduće projekte”, poručila je dizajnerka, prenosi Večernji.hr.

Mnoge je iznenadilo što se na listi nisu pojavile vojvotkinja od Kembridž Kejt Midlton i britanska premijerka Tereza Mej.

“Lista je zadovoljavajuća, ali zasigurno nedostaju neke dame o kojima slušamo svakodnevno”, neki su od komentara na društvenim mrežama.

Za kraljicu Elizabetu II Vogue je utvrdio “da su neke stvari vječne, poput nje”.

izvor:cdm