Crnogorske glumačke zvijezde snimaju Posle zime u Kotoru

Poslije romantične svadbe u Kotoru Momčilo Otašević će opet boraviti u ovom gradu koji toliko voli. Naime, on i brojne druge crnogorske glumačke zvijezde u gradu pod zaštitom UNESCO-a, snimaju film „Posle zime”.

Ostvarenje predstavlja emotivnu priču o prijateljstvu grupe ljudi iz malog crnogorskog grada, u svojim kasnim dvadesetim, koji su zbog posla ili studija rasuti po Kotoru, Beogradu i Novom Sadu. Petoro međusobno povezanih mladih ljudi, čije su avanture i životi isprepletani, uviđaju kako im se mladost u toku jedne godine naglo završava, a nefokusirani životi koje vode skoro sami od sebe kreću drugim putem.

“Poslije zime je priča o jednom svijetu koji nestaje, a rađa se novi. Na sjetno-melanholičan način, i kroz događaje pune humora i zabave, likovi pričaju priču o značaju osobe koja je najbolji (najbliži) prijatelj, o odnosu prema ljubavi, porodici, svojoj zemlji… Između ostalog, to je priča o završetku mladosti”, navodi se u sinopsisu filma.

“Scenario je izuzetno zanimljiv, tiče se prijateljstava, mladih koji završe fakultete i ne znaju ni šta bi ni gdje bi sa sobom. Počeli smo krajem prošle godine, snimaćemo u Srbiji i Crnoj Gori i igraće ekipe iz obje države, kao i Goran Bogdan iz Hrvatske.Radnja dešava u četiri godišnja doba, snimaćemo iz četiri puta”, otkrio je Momčilo Otašević nedavno za Gloriju.

U ovom ostvarenju uloge će igrati: Momčilo Otašević, Goran Bogdan, Ana Vučković, Mišo Obradović, Petar Burić, Ivona Kustudić, Goran Bogdan i drugi.

Scenario dugometražnog igranog filma „Posle zime“ Ivana Bakrača nagrađen je sa 30.000 eura na konkursu potprograma Media, koji funkcioniše u okviru evropskog programa Kreativna Evropa. Ovo je prvi crnogorski filmski scenario koji je dobio novac od ovog programa Evropske unije.

Scenario filma „Posle zime” već je sredinom godine dobio 120.000 eura na konkursu Ministarstva kulture.

Ukupan budžet projekta biće oko 350.000 eura.

izvor:cdm