Kluni objasnio zašto više ne snima filmove

Otkako je početkom juna njegova supruga Amal rodila blizance, Džordž Kluni je zapostavio glumu. Posljednji put je publika imala prilike da ga gleda u filmu “Money Monster” 2016. godine, a kako sam kaže, sada ima druge prioritete. 

U intervjuu za The Sunday Times ovaj 56-godišnjak je izjavio da ne mora da se vrati pred kamere jer mu “novac nije potreban”.

“Vidite, već dugo glumim i, znate, imam 56 godina. Više nisam onaj tip koji na kraju filma osvaja djevojku”, rekao je holivudski superstar i dadao da više i ne treba da igra takve uloge.

Glumac kaže da ipak postoje uloge zbog kojih bi promijenio mišljenje. 

“Da mi neko ponudi ulogu kakvu je imao Pol Njumen u filmu ‘The Verdict’, odmah bih prihvatio. Ali, nema puno takvih uloga. Glumom sam nekad plaćao kiriju, ali pošto sam prodao firmu za proizvodnju tekile za j….. milijardu dolara, novac mi ne treba”, kaže Kluni.

U junu je glumac potvrdio da je zajedno sa svijim poslovnim partnerima – Rendijem Gerberom (suprugom Sindi Kraford) i mogulom nekretnina Majkom Meldemanom prodao “Casamigos“, kopmaniju za proizvodnju tekile za milijardu dolara.

“Imam para tako da mogu da snimam samo filmove koje želim. Ukoliko pogledate unazad 15 godina, većina tih filmova ne bi bila ni snimljena da to nisam ja uradio”, naveo je Kluni.

Izvor i foto: Gloria