Đule Van Gog: Nebitni ljudi sumnjivog morala opasni po zdravlje

Popularni roker Zvonimir Đukić Đule, frontmen grupe Van Gog, odlučio je da priča o “zabranjenim” temama za magazin VIP.

Razvod

Razvod je kukavički, a ponekad i hrabar čin. Zašto nekoga lagati i govoriti mu da ga voliš, a da ga više ne voliš. Razvod je postao trend ovih novih brzih i modernih brakova iz interesa, mode ili čega već, ne znam. Danas je lakše razvesti se i zauvijek pokidati nedužna dječija srca, djetinjstvo i njihov osmijeh, nego razumjeti onog drugog, oprostiti mu i tako izliječiti nesporazum. Stabilnost braka, harmonija u odnosu i međusobna podrška su, bez obzira na sve teškoće, najvažniji. Na kraju, ako baš nema lijeka, najveći grijeh je ne biti iskren prema samom sebi.

Gejevi i brak

Svako ima pravo na svoj izbor. Svako neka radi ono šta misli i osjeća i neka se ponaša po svom senzibilitetu, govoru svojih čula i osjećanja. A što se tiče bračne zajednice i djece, vjerujem da potraga za srećom ne poznaje granice.

Marihuana

Mislim da mi imamo mnogo većih problema od legalizacije marihuane. Nekima bi marihuana u donošenju krucijalnih odluka za našu zajednicu sigurno i dobro došla, međutim, prije nego što glasam za legalizaciju, prvo glasam za ispravno kućno vaspitanje i aktivnu roditeljsku brigu o djeci. Onda nećemo imati brigu da li će medicinskom ili zvaničnom legalizacijom marihuana postati problem ili recept ovog društva. Danas u Srbiji imamo rijaliti programe i tone informacija po medijima o nebitnim ljudima sumnjivog morala, sa nadimcima i bez imena, prezimena i zanimanja, zatrpani smo besmislenim informacijama o životima djece poznatih, tako da mi sve to djeluje kao mnogo veća opasnost po zdravlje nacije nego legalizacija marihuane.

Prostitucija

Stare zanate treba sačuvati od zaborava. Treba mudro očuvati posebnost i tajnu vjekovnog zanata, eto koliko je civilizacija propalo, ali se prostitucija kao zanat održala i opstala, njojzi hvala. Na kraju krajeva, ako već nemaš ljubav za cio život, bolje nađi ribu ili frajera za jedno veče.

Psihijatar

Svako od nas ima pravo da posumnja u sebe i ponekad uradi mentalnu gimnastiku. Ne vidim u tome ništa strašno, a i ništa zbog čega se treba postidjeti ili zabrinuti. Uvijek se treba posavjetovati s onima koji mogu da pomognu.

Samoubistvo

Razumijem tjeskobe koje nam život na srce tovari, razumijem prekretnice i teške situacije koje nam život svakodnevno donosi, ali ne razumijem tu sebičnost koja ljudima dozvoljava da takvim činom svoje najbliže ostave same, uplakane i vječno prepuštene patnji i znaku pitanja. Ne razumijem kakav to pakao može čovjeka da natjera na posljednji čin daleko prije kraja, a izlaz uvijek postoji u podršci i zagrljaju najbližih.

Abortus

Zabranjujem abortus. Samo neka nam je puno djece, neka su nam puna srca, škole, parkovi. Ne podržavam čin abortusa, osim ako su beba ili majka zdravstveno ugroženi, pa takav čin preporučuje ljekar.

Eutanazija

Eutanaziji kažem da, i sebi bih je potpisao. Život je čudo i zašto kvariti ukus njegove ljepote, pelene su tu samo za početak, ne i za kraj.

Život poslije smrti

Ima li života poslije smrti, to ne znam, ali volio bih da se moj rulet i poslije svega opet zavrti, da se možda pretvorim u nekog maznog krznatog kućnog ljubimca, da ležim voljen u njenom krilu. Važno je kako živiš i zabavljaš se za života, a sve poslje toga, kako bude, neka bude.

Seks na eks

E to je baš slatko, slatko jer je kratko. Kad bih ti rekao da ga ne volim, slagao bih i sebe i tebe. Seks na eks je kao čoko-keks, sa šlagom i jagodom na vrhu.

izvor:cdm