Vuk Kostić ističe da se u Crnoj Gori osjeća kao dijete

Trenutno jedan od najpopularnijih glumaca u Srbiji, Vuk Kostić, uvijek ističe u intervjuima da voli da većinu vremena provodi u prirodi.

Nakon napornih perioda snimanja i pozorišnih predstava, on odlazi na njegova omiljena mjesta gdje “puni baterije”, a jedno od tih lokacija, nalazi se u Crnoj Gori. U našoj zemlji poznati glumac voli da evocira uspomene iz djetinjstva budući da je većinu dječačkog doba proveo upravo na našem primorju, tačnije u primorskom mjestu Bigovo.

“Obišao sam uzduž i poprijeko Srbiju. Već 17 godina sam član lovačkog udruženja “Hajduk Veljko” u Negotinskoj Krajini, tamo obožavam da odem. Idem i na Đerdap, Dunav, Mokru Goru i, naravno, Taru, na kojoj su prelijepi pejzaži. Volim i Crnu Goru, posjećujem je kad god je lijepo vrijeme. Krajem oktobra sam bio u Bigovu. Kupao sam se u šortsu, nije uopšte bilo hladno. Stoga, Crna Gora mi je takođe bijeg, tamo sam dijete”, napominje Vuk i dodaje:

“Mještani me tamo znaju otkad sam bio mali i rušio im šerpe sa ribom dok sam trčao. Otac je brata i mene često vodio na sjever Crne Gore odakle su nam kumovi, tačnije očev vjenčani kum čije sam ja sad već praunuke krstio. Sjećam se, tamo je bilo mnogo konja, to je za nas djecu bilo fascinantno, igrali smo se Indijanaca koji jašu konje i idu u potjeru. Bilo je prelijepo, tada smo imali mnogo prilika da maštamo”.

Vuk je stava da je čovjek koji nema dodir sa prirodom – otuđen i siromašan.

Izvor:CdM