Sekulić privedena u Srbiji zbog šest tableta bromazepama

Poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) Dragica Sekulić privedena je u ponedjeljak na graničnom prelazu Špiljani i protiv nje podnijeta je krivična prijava jer je, kako je kazala, srbijanska policija kod nje pronašla šest tableta bromazepama.

Ona je za ocijenila da je riječ o nastavku progona od strane tamošnjih vlasti i dodala da drugi put doživljava neprijatnost pri prelasku granice sa Srbijom.“Krenula sam za Knjaževac zbog smrtnog slučaja u porodici. Pošto sam nedavno prelazila granicu sa Srbijom i bila predmet pretresa i zadržavanja, očekivala sam isti tretman i ovog puta”, rekla je Sekulić.

Ona je navela da su granični policajci, prilikom ciljanog pretresa u neseseru pronašli šest tableta bromazepama od po tri miligrama.

“Tu mi je bila i pumpica za astmu i svi ostali ljekovi koje neko koristi u redovnom životu. Zbog toga su me priveli”, rekla je Sekulić.Ona je dodala da je na granici zadržana dva sata, kao i da je u policiji provela tri, nakon čega je podnijeta krivična prijava protiv nje i njenog supruga zbog posjedovanja ili prenosa psihoaktivnih supstanci.

Sekulić je kazala da nije sigurna kako je kvalifikovano krivično djelo koje je navodno počinila jer nije dobila nikakav papir, osim potvrde o oduzetim ljekovima.

Nijesam ni znala da li imam te ljekove u neseseru ili ne. Da su me pitali da li ih imam, ne bih bila sigurna šta da odgovorim”, kazala je Sekulić.Ona je navela da se informisala na sajtu Uprave carina Srbije, gdje je vidjela da je bez izvještaja ljekara dozvoljeno unijeti do 30 tableta.“Ovo je zona sumraka. Takođe, u neseseru sa ljekovima mog supruga su pronašli dvije table sa 24 tablete. Sveukupno, nas dvoje smo imali manje od jedne kutije tableta”, rekla je ona.Naknadnim uvidom u propise, kako je kazala, saznala je da je dozvoljeno unijeti jednu kutiju po osobi, bez medicinske dokumentacije.

Izvor:Mina