Atletičari Jedinstva među najboljima u Crnoj Gori

Atletičari bjelopoljskog Jedinstva osvojili su drugo mjesto na državnom ekipnom prvenstvu za seniore, održanom u Baru.

Ovo je jedan od najboljih rezultata bjelopoljskih atletičara u posljednjih nekoliko godina, kada je riječ o ekipnom prvenstvu u seniorskoj konkurenciji.

„Posebno smo ponosni jer je riječ o podmlađenoj ekipi, koja je do ovako velikog uspjeha došla uz pomoć naših nekoliko iskusnih atletičara, među kojima su Risto Drobnjak, Edin Erović, Boris Vujošević, Luka Radović, kao i Matija i Jovan Đurović“, kazao je za Radio Bijelo Polje trener Osman Erović.

Ženska ekipa prvenstvo je završila na četvrtom mjestu, a u klubu ističu da su i više nego zadovoljni tim rezultatom.

„One su do skoro bile pionirke, tako da je ovo odličan rezultat. Već naredne nedjelje ih očekuje ekipino i pojedinačno prvenstvo Crne Gore za junorke, tako da se i tu nadamo da će biti među najboljima“, dodao je Erović.

U Baru je održano i pojedinačno prvenstvo Crne Gore za seniore i seniorke, a atletičari Jedinstva osvojili su ukupno sedam medalja.

Risto Drobnjak osvojio je srebrnu medalju u bacanju kugle, Amar Čoković bio je treći u skoku u dalj, a muška  štafeta 4x100 došla je do srebrne medalje i to u sastavu  Amar Čoković, Matija Đurović, Boris Vujošević i Edin Erović.

U konkurenciji seniorki, Amina Suljević osvojila je dvije medalje, zlatnu u trci na 400m i bronzanu u trci na 200m. Sara Rakočević bila je druga u trci na 800 m, a Bjelopoljke Andrea Kljajević, Milja Joksimović, Nađa Obradović i Amina Suljević osvojile su bronzu u discipini štafeta 4x100.

Bjelopoljska ekipa, koju su predvodili Osman Erović i Brano Maslovarić, još jednom je postigla rezultate vrijedne pažnje i potvrdila da grad pod Obrovom ima odlične i perspektivne atletičare.

Autorka: Sanja Dulović

Foto: AK Jedinstvo