Merima snima novi album: Ima pjesmu u stilu Ksenije Cicvarić

Pjevačica narodne muzike Merima Njegomir nakon višegodišnje pauze snima novi album. Na CD-u će se  naći dvije kompozicije Predraga Živkovića Tozovca i tri numere Bekija Bekića. Izlazak albuma se očekuje najkasnije do ljeta. 

“Sa Tozovcem, koji je moj vjenčani kum, snimila sam prvu ploču u karijeri 1977. i poslije 40 godina ponovo ću na albumu imati njegove pjesme. To su prelijepe kompozicije, Tozovac ima mnogo pjesama ali se nerado odvaja od njih. Odabrao je dvije najljepše za mene i to mi je poklon od njega”, kaže Merima dodajući da je imapa problem prilikom odabira numera:

“Zbunjena sam i ne znam šta bi trebalo snimati. Ovo što se sada pjeva je više zabavna muzika. Ti pjevači uglavnom nastupaju u diskotekama, gdje mladi ljudi igraju uz njihove pjesme. Nemam ništa protiv toga, ali ja ne mogu da pjevam takve pjesme, ne leži mi. Ne mogu da stanem iza toga i nastaviću da radim u svom stilu. Nove pjesme su lijepe, ljubavne, sa modernim ritmom, naslanjaju se na tradiciju. Snimiću jednu pjesmu na tekst Ruždije Krupe, koji je prethodnih 40 godina napisao mnogo hitova. Riječ je o prelijepoj numeri, koja podsjeća na izvornu muziku i stil Ksenije Cicvarić. Hoću da je snimim zbog sebe i svih koji me vole i poštuju”, istakla je pjevačica koja spada u rijetke izvođače koji njeguju tradiciju. 

“Dužnost nam je da djeci prenesemo ono što smo naslijedili. Bez obzira na to što se vrijeme mijenja, muzika karakteriše jedan narod”, objasnila je Merima i istakla:

“Nema mnogo dobrih pjesama, autori pišu pjesme za koje misle da će dobro proći kod omladine. Imamo li još nekog ko voli da sluša dobru narodnu muziku sa lijepim tekstom? Trebalo bi da bude pjesama za svakoga. Ja pevam za svoju ciljnu grupu, a to je ozbiljna publika. Neću da razočaram ni publiku, ni sebe”.

 

Izvor: