Snima se Black Panther 2, bez obzira na smrt Čedvika Bouzmena(video)

Marvel Studios će nastaviti rad na razvijanju “Black Panther 2”, nastavka jednog od najunosnijih ostvarenja iz ovog filmskog univerzuma, uprkos smrti Čedvika Bouzmena, prenosi Bosonoga.

Prema informacijama iz pojedinih medija, filmu je ponovo dato zeleno svijetlo za nastavak, nakon nekoliko sedmica mirovanja poslije Bouzmenove smrti.

Isti izvori dalje prenose da se na produkciji već desilo nekoliko bitnih promjena. Početak snimanja, ranije planiran za mart, bitće pomjeren do jula 2021. Marvel Studios neće koristiti CGI da oživi Bouzmena radi potreba filma, a smrt glumca će se odraziti i na njegovog lika, što ukazuje da će naslov zaštitnika Wakande preći na drugog lika, odnosno glumca.

“Black Panther 2” službeno nema datum izlaska, pored onog dijela koji se mogao naći u prezentaciji četvrte faze MCU-a, ali to je bilo mjesecima prije izbijanja pandemije koja je promijenila sve rasporede.

Umjesto fiksnog datuma, Marvel Studios cilja na 2022. ili 2023. godinu kao vremenski okvir za izlazak filma, što znači da će “Black Panther 2” stići pred gledaoce najmanje četiri godine nakon prvog dijela.

Meksički glumac Tenoč Uerta, koji je bio jedna od zvijezda Netfliksove serije “Narcos: Mexico” u pregovorima je da glumi jednog od protagonista. Očekuje se da će se Letita Rajt, Lupita Niongo, Vinston Djuk  i Anđela Beset vratiti rolama iz prvog dijela.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković