Danina Jeftić: Zapostavila sam karijeru zbog djeteta

Glumica Danina Jeftić koju publika pamti po ulozi Rose u filmu “Montevideo, Bog te video” Dragana Bjelogrlića u jeku popularnosti otišla je u Australiju s mužem Aleksandrom Kukanjcem gdje je rodila sina Maksima.

Nakon razvoda od Kukanjca, Dafina se vratila u Srbiju počela da igra u pozorištu i priželjkuje nove filmske angažmane, a lijepa umjetnica sada priznaje kako joj je karijera dugo bila u drugom planu.

“Uvijek sam bila ambiciozna i svakoj ulozi sam se maksimalno dala. Međutim, poslije ‘Montevidea’, ostala sam u drugom stanju, preselila se u Australiju, rodila Maksima i karijeru stavila u drugi plan. Desila mi se najljepša uloga u životu, pa sam odbila mnoge uloge i tako zapostavila posao”, rekla je Danina za “Informer” i objasnila kako je ne zanima da li je to minus u njenoj karijeri, jer je joj je bilo najvažnije da se ostvari kao majka.

“Maksim sada ima pet godina i vraćam se pozorištu, a nadam se i novim ulogama na televiziji i filmu. Voljela bih da se na film vratim nekom kvalitetnom i zahtjevnom ulogom. Treba mi izazov”, kaže Jeftićeva.

Izvor: CdM