Film Branislava Milatovića na Camerimage Film Festivalu

Kratkometražni dokumentarni film “Obrad”, u režiji Branislava Milatovića, biće premijerno prikazan u međunarodnoj takmičarskoj selekciji kratkog dokumentarnogog filma prestižnog Camerimage Film Festivala (International Film Festival of the Art of Cinematography EnergaCAMERIMAGE), koji će se održati od 14. do 21. novembra u Poljskoj.

Camerimage Film Festival je najznačajniji festival u svijetu posvećen direktorima fotografije i godišnje mjesto okupljanja filmskih stvaralaca i profesionalaca u industriji.

Takmičarska selekcija kratkog dokumentarnog filma ovog festivala je od strane Američke filmske akademije odabrana kao kvalifikaciona u potencijalnim nominacijma za Academy Awards.

Film je realizovan u produkciji firme Bitter Frames Production iz Podgorice, a podržan je od strane Filmskog centra Crne Gore.

“Obrad” je filmska priča o čovjeku koji, uprkos okolnostima, s velikom pažnjom i ljubavlju radi svoj posao.

Producenti filma su Đorđe Vojvodić i Branislav Milatović, direktor fotografije Lazar Radić, izvršni producent je Nemanja Dragović, zvuk je radio Bobo Stanišić, pomoćnik reditelja je Pavle Simonović, saradnik na scenariju Milo Masoničić, asistent kamere Niko Tripunović, montažer je Vladimir Radovanović, dok je kolor korekciju radio Nikola Marinković.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković