Žena koja je u sjenci poznatih, a bogatija od njih

Šminkerka Šarlot Tilburi koje je tokom godina radila na izgledu mnogobrojnih svjetskih zvijezda, na putu je da proda svoj brend za nevjerovatnih milijardu funti.

Ona je žena “odgovorna” za prepoznatljiv izgled manekenke Kejt Mos, supermodela Žizel Bundšen, supruge Džordža Klunija Amal, i mnogih drugih svjetskih lica. Od vrlo ranog perioda života ubijeđena da će postići ogroman uspjeh, Šarlot Tilburi je na putu da svoje bogatsvo mjeri milijardama.

Prepoznatljiva po svojoj vatreno crvenoj kosi, Tilburi će izgleda uskoro prodati svoj brend šminke za nevjerovatnih milijardu dolara. To će biti veliki uspjeh za damu koja sebe naziva “hipikom na štiklama”.

Roditelji su joj pripadnici britanske više srednje klase, otac joj je umjetnik, a majka producentkinja. Upravo zbog toga, Šarlot je već kao djevojčica imala veze u svijetu uspješnih ljudi.

Mama Petsi je naučila da je karmin način za postizanje “instant glamura”. Ipak, susret sa maskarom bio je Šarlotin recept za uspjeh na privatnom planu. Prije 16. godine Tilburi se nikada nije šminkala, a onda je, pri prvom nanošenju maskare, shvatila da je svi drugačije posmatraju. S obzirom na to da ima svijetlu put i gotovo neprimjetne trepavice, ovaj potez joj je istakao oči i učinio da svi reaguju na nju drugačije, kako je jednom prilikom rekla.

Njen prvi posao bio je asistiranje porodičnoj prijateljici, šminkerki princeze Dajane. Poslije toga je karijeru nastavila radeći za Vogue, Vanity Fair i druge magazine, a onda je postala šminkerka vodećih holivudskih zvijezda. Pripremala je Naomi Vots, Penelope Kruz, NIkol Kidman i Džoan Kolins za crveni tepih prije dodjele Oskara. Konačno, 2013. godine je odlučila da kreira sopstveni brend, pa je tako nastala “Charlotte Tilbury” šminka. Otvorila je prodavnicu prvo u Engleskoj, a onda je proširila biznis na američko tržište i postigla ogroman uspjeh.

Prošle godine je kupila kuću u bogatom kraju Londona za tričavih 18 i po miliona funti, a pazarila je i nekretninu odmah pored. Kako je rekla jednom prilikom, plan joj je da spoji te dvije kuće i pretvori ih u jedan ogroman prostor koji će činiti 5 spavaćih soba, 3 sobe za presvlačenje i jedan studio za jogu.

Šarlot Tilburi je poznata i po tome što nikada ne skida šminku. Punila je naslove britanske štampe kada je čak i na porođaj otišla sa svojim prepoznatljivo našminkanim očima. Kako sama kaže, od majke je naučila da u očima izabranika uvijek treba da ostane misteriozna, pa zbog toga čak i na spavanje sa svojim partnerom ide sa svježim slojem šminke.

Izvor I foto: CdM

Tekst objavila: Jasminka Mulić