Sportska takmičenja u cilju promocije zdravih stilova života

U cilju promocije sporta i zdravih stilova života nevladina organizacija „Novi poredak“ organizovala je sportska takmičenja, u kojima su učešće uzeli učenici Gimnazije „Miloje Dobrašinović“, kao i pripadnici romske populacije.

Izvršni direktor NVO „Novi poredak“, Radivoje Bogavac, saopštio je da su tri utakmice održane za gimnazijalce, a jedna za Rome, te da su organizovane u okviru projekta  “Sport i znanje su za mlade, droga ne”.

Pored povećanja stepena informisanosti učenika i romske populacije o štetnosti konzumiranja droge i psiho-aktivnih supstanci (PAS), jedan od važnih ciljeva ovog projketa je i promocija sportske orjentacije. Zato smo i organizovali sportske mečeve, kako bi dodatno afirmisali zdrave stilove života i ojačali inicijative mladih u kreiranju sportskih uvjerenja i interesovanja”, istakao je Bogovac.

Da su sportski aspekti koji se grade kod omladine u procesu socijalizacije izuzetno bitan faktor u razvoju cjelokupne ličnosti, kazao je i sudija na sportskim utakmicama i profesor Predrag Femić.

,,Sport nije samo jedan segment u životu omladinca. Takvo opredjeljenje zapravo kreira njegov životni pravac, model mišljenja i cjelokupnog ponašanja”, rekao je Femić.

NVO Novi poredak će I u narednom periodu nastaviti sa aktivnostima kojima će promovisati borbu protiv upotrebe narkotika i psihoaktivnih supstanci(PAS) kao i afirmaciju zdravih stilova života.

Projekat “Sport i znanje su za mlade, droga ne”finansijski je podržan od strane Ministarstva zdravlja Crne Gore.

Izvor: NVO Novi poredak

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE