Marija Vicković u ulozi velike ljubavi Iva Andrića

Marija Vicković uskoro će se predstaviti filmskoj i TV publici. Podgoričanka koja godinama igra mahom u pozorištu, dobila je ulogu u filmu “Proljeće na posljednjem jezeru” koji prati život pisca Iva Andrića.

“Igram Andrićevu ženu Milicu Babić, kostimografkinju. Ipak, u ovoj priči ona je još u braku sa svojim prvim mužem, a paralelno je u vezi sa Andrićem. Cijela radnja se dešava u hotelu na Bodenskom jezeru 1941. dok je Andrić bio u diplomatiji, u toku njemačke okupacije. Trenutno je u postprodukciji, jedva čekam da vidim taj film. Mislim da posjeduje kvalitet dobrih britanskih drama”, kaže Marija.

Lijepa Crnogorka zaigraće u novom TV projektu Siniše Pavića, “Junaci našeg doba”.

“Igram samohranu majku, koja je u velikoj finansijskoj krizi i nemaštini, primorana da živi kod svoje tetke (tumači je Eva Ras) sa svojim sinom i mora da prihvata najrazličitije poslove samo da bi prehranila porodicu. Vremenom se saznaje da ona ima jednu veliku tajnu koju će u jednom trenutku morati da bude otkrivena”, kaže Marija i dodaje da nije imala priliku da pogleda epizode.

“S obzirom na sjajan i veoma aktuelan tekst, kakav je Pavić napisao, i na lepezu mojih zaista odličnih kolega glumaca, mislim da ćemo u ovoj seriji vidjeti Pavića u najjačem izdanju”.

Igraće i u trećoj sezoni “Urgentnog centra” zbog čega je morala dodatno da se infomiše kako funkcioniše profesija jednog doktora. Iako je talentovana za muziku, a svijevremeno nastupala, Marija ističe da se tom umjetnošću neće ozbiljnije baviti već će je ostaviti za “svoja četiri zida”. Uz to, aktivna je u pozorištu i igra u šest predstava u Beogradu.

Izvor: Cdm