Crnogorka osvojila titulu MISS Evrope

Kristina Đurković iz Tivta, osvojila je titulu MISS Evrope na juče održanom izboru MISS Tourism World. Lentu je osvojila u konkurenciji predstavnica više od 100 zemalja, a na finalnoj večeri bilo ih je 60-ak.

“Osvajanje lente za mene i moju Crnu Goru je jedan od najvećih uspjeha do sada. Radost i sreća i ponos pa i nevjerica i dalje su izražene. Ponosna sam što sam dostojno predstavila svoju zemlju, njene ljepote, turistički potencijal i naš narod, njegovu kulturu i sve ove vrijednosti sa kojim Crna Gora može samo da se ponosi. U velikoj konkurenciji najljepših djevojaka svijeta ja sam odnijela titulu MISS Kontinenta Evrope između 32 takmičarke iz Evrope. Par dana pred početak finalne noći bilo je neizvjesno da li ću moći učestvovati pošto sam povrijedila koljeno i nisam se mogla osloniti na njega, ali uz veliku pomoć svih ovdje u Maleziji i mojih roditelja koji su došli da mi pruže podršku uspjela sam da se donekle oporavim i pokažem u najboljem svijetlu u glamuroznoj finalnoj noći. Sad sam presrećna i sa svih strana svijeta mi stižu čestitke i radujem se što se svi raduju mom uspjeh”, rekla je Kristina za Montenegro magazin.

Crna Gora je ove godine prvi put imala predstavnicu. Kristina studira francusko hotelijerstvo na UDG-u, i diplomatiju i bezbjednost na beogradskom univerzitetu.

Na izboru održanom u Maleziji, titutlu najljepše ponijela je Kolumbijka Andrea Katrin Gutjerez.

Izvor: CdM